Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Japonia mizează pe ajutorul României, în relaţia cu Phenianul pe tema răpirilor

Răpirea unei artiste românce de către agenţi secreţi nord-coreeni în urmă cu aproape 30 de ani ar putea constrânge statul comunist să dezvăluie mai multe despre această practică a regimului de la Phenian. Cel puţin aceasta este speranţa guvernului japonez, potrivit unui comentariu al agenţiei United Press International.

Cazul Doinei Bumbea a fost readus în atenţia opiniei publice, săptămâna trecută, de către ziariştii de la Evenimentul Zilei. Artista a fost răpită de la Roma, în anul 1978. Atunci i se promisese că va putea să-şi expună lucrările la Tokyo. Doina Bumbea a fost adusă însă în Coreea de Nord, unul din principalii aliaţi ai României lui Ceauşescu, şi obligată să-i înveţe limbi străine pe agenţi secreţi ai Phenianului.

Familia i-a organizat artistei o înmormântare în România, în anul 1984, la 6 ani după ce nu a mai primit niciun semn de la aceasta. Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, Doina Bumbea ar fi încetat însă din viaţă în anul 1997, suferind de cancer. Săptămâna aceasta, un cotidian nipon l-a intervievat, în România, pe fratele Doinei, care a confirmat că fotografiile apărute în presă sunt ale artistei, care la momentul respectiv avea 27 de ani şi era căsătorită cu un italian.

Agenţia UPI notează că Japonia încearcă deja să implice România în eforturile de a determina Phenianul să facă mai multă lumină în cazul răpirilor orchestrate de regimul lui Kim Ir Sen. Familia Doinei Bumbea va fi vizitată în acest sens de şeful organizaţiei nipone care apără interesele celor răpiţi de spionii statului stalinist.

Cotidianul nipon
mai notează că Ministerul român de Externe a contactat deja Phenianul, pentru a obţine mai multe informaţii despre soarta Doinei Bumbea, dar că până acum nu a fost primit răspuns.

Subiectul răpirilor este deosebit de sensibil în Japonia, unde încă se aşteaptă informaţii despre 17 japonezi sechestraţi de agenţii Phenianului, de-a lungul ultimelor decenii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Palarii pentru toamna 2014 GHID DE SHOPPING
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 11:06
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET