Ioan Rus: De la Aristotel şi Platon, toţi au plagiat

Îşi anunţă Ioan Rus DEMISIA? Conferinţă de presă la ora 10:00
Îşi anunţă Ioan Rus DEMISIA? Conferinţă de presă la ora 10:00

Ioan Rus a declarat, vineri seară, că de la Aristotel şi Platon toţi cei care au scris teze de doctorat au plagiat şi a spus, referindu-se la decizia CNATDCU în privinţa premierului, că "o ceată de portocalii", în frunte cu un chimist, s-a întrunit să atace chestiuni legate de drept.

"De vreo două mii şi ceva de ani, de la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon pe tehnic de la Newton şi Einstein toată lumea a plagiat. Ăştia, colegii noştri care se ocupă de drept de la codul napoleonian încoace au contextualizat Codul, dar toţi au plagiat", a declarat ministrul de Interne, la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a precizat că doar la o sută de ani apare o lucrare specială.

"S-a trezit unul care din munca asta a plagiatorilor, a micilor plagiatori a reuşit să ia tezele alea mici ale fiecăruia, să le însumeze, cu inteligenţă deosebită să reuşească să aibă o viziune sistemică şi ea să modifice sistemul. Nu fiecare teză de doctorat este o cercetare exhaustivă asupra ceva", a adăugat ministrul.

Ioan Rus a criticat decizia luată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare.

"O ceată de portocalii s-a întrunit astăzi, în frunte cu un chimist să atace cu duritate maximă nişte chestiuni legate de drept. Nu mi se pare normal. Nu trebuie să demisioneze premierul. Eu zic ca specialiştii să ne spună. Să fim calmi pentru tema aceasta. Eu sunt calm permanent", a fost concluzia ministrului de Interne Ioan Rus.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?