Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

INVESTIŢII. Paulownia, arborele minune al energiei regenerabile

Arborele Paulownia, copacul cu cea mai rapidă creștere din lume, este o mină de aur pentru investitori şi poate aduce câștiguri financiare foarte mari. La Huedin va fi construită o fabrică care va produce energie regenerabilă, termică şi electrică, folosind drept combustibil rezidurile arborelui Paulownia.

Costurile înfiinţării culturilor de Paulownia şi a îngrijirii lor ajung la 3.000 de euro pentru un hectar.
Costurile înfiinţării culturilor de Paulownia şi a îngrijirii lor ajung la 3.000 de euro pentru un hectar. / FOTO: www.ziare.com

Cultura acestui copac poate fi o mină de aur pentru investitori, întrucât cea mai mare din lemn poate fi exportat precum cherestea de calitatea A (60% din Paulownia), iar rezidurile (30%) pot fi folosite ca biomasă în uzinele care folosesc principiul gazificării pentru obţinerea energiei verde, scrie Gazeta Afacerilor.

Omul de afaceri, Adrian Vlădărean, Paulownia, spune că arborele este o salvare. Acesta a spus că poate aduce câştiguri financiare foarte mari.

" Este un adevărat business, întrucât cultivarea acestui arbore energetic aduce un randament foarte mare; lemnul său este de calitatea A, fiind considerat drept aluminiul din lemn, datorită proprietăților sale deosebite recunoscute în industria cherestelei şi a mobilei. Se usucă natural, în mai puţin de două luni, ceea ce însemnă că scuteşte de costuri suplimentare pentru producţia de energie. Pe de altă parte ajută împotriva poluării, absorbind dioxidul de carbon din atmosferă", susţine Adrian Vlădărean CEO al companiei Paulownia România, unică distribuitoare al acestui arbore.

În aproximativ şase luni arborele înregistrează o viteză de creştere de 2-3 metri în înălţime şi 4-6 centrimetri în diametru.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
19 Septembrie, 16:55
ANDRA ARE PROBLEME MARI! Era să leșine pe scenă
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET