INVESTIŢII. Paulownia, arborele minune al energiei regenerabile

Costurile înfiinţării culturilor de Paulownia şi a îngrijirii lor ajung la 3.000 de euro pentru un hectar.
Costurile înfiinţării culturilor de Paulownia şi a îngrijirii lor ajung la 3.000 de euro pentru un hectar. / FOTO: www.ziare.com

Arborele Paulownia, copacul cu cea mai rapidă creștere din lume, este o mină de aur pentru investitori şi poate aduce câștiguri financiare foarte mari. La Huedin va fi construită o fabrică care va produce energie regenerabilă, termică şi electrică, folosind drept combustibil rezidurile arborelui Paulownia.

Cultura acestui copac poate fi o mină de aur pentru investitori, întrucât cea mai mare din lemn poate fi exportat precum cherestea de calitatea A (60% din Paulownia), iar rezidurile (30%) pot fi folosite ca biomasă în uzinele care folosesc principiul gazificării pentru obţinerea energiei verde, scrie Gazeta Afacerilor.

Omul de afaceri, Adrian Vlădărean, Paulownia, spune că arborele este o salvare. Acesta a spus că poate aduce câştiguri financiare foarte mari.

" Este un adevărat business, întrucât cultivarea acestui arbore energetic aduce un randament foarte mare; lemnul său este de calitatea A, fiind considerat drept aluminiul din lemn, datorită proprietăților sale deosebite recunoscute în industria cherestelei şi a mobilei. Se usucă natural, în mai puţin de două luni, ceea ce însemnă că scuteşte de costuri suplimentare pentru producţia de energie. Pe de altă parte ajută împotriva poluării, absorbind dioxidul de carbon din atmosferă", susţine Adrian Vlădărean CEO al companiei Paulownia România, unică distribuitoare al acestui arbore.

În aproximativ şase luni arborele înregistrează o viteză de creştere de 2-3 metri în înălţime şi 4-6 centrimetri în diametru.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
matei dumitru
02 Mar 20:21
Ofer 10 ha teren
Cihe este dispus sa faca infiintarea culgurii de paulownia?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print