ÎNCEPE RĂZBOIUL? ISRAEL AMENINŢĂ CĂ VA ATACA SIRIA, tiruri de obuze pe Înălţimile Golan

Tiruri de obuze pe Podişul Golan
Tiruri de obuze pe Podişul Golan

Israelul îl somează pe preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, să evite tirurile cu obuze în zona Platoului Golan, statul evreu avertizând că este pregătit să se apere.

Avertismentul intervine în contextul în care mai multe obuze de mortieră au fost lansate în ultimele zile din Siria spre Podişul Golan, o zonă aflată sub controlul Israelului din anul 1967. Armata israeliană a stabilit că obuzele nu au fost lansate intenţionat, ci au ajuns eronat pe teritoriul israelian, în cadrul confruntărilor armate dintre forţele opoziţiei siriene şi trupele subordonate regimului Al-Assad, informează ziarul Haaretz.

"Considerăm că regimul de la Damasc este responsabil de ceea ce se întâmplă de-a lungul frontierei", a atras atenţia vicepremierul israelian Moshe Ya'alon.

"În cazul în care conflictul din Siria se va extinde în direcţia noastră, vom şti cum să apărăm cetăţenii statului Israel şi suveranitatea israeliană", a adăugat oficialul israelian.

Israelul a anexat oficial Înălţimile Golan în anul 1981, deşi decizia nu este recunoscută la nivel internaţional. Siria insistă că teritoriul strategic îi aparţine şi a negociat situaţia cu statul evreu. Deşi cele două state au semnat un acord privind demilitarizarea zonelor de frontieră, practic sunt în război în continuare, pentru că nu există niciun acord de pace.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

7 -4
ULTIMUL PROFET
10 Nov 08:50
POMANI,SA SUSTINEM CU TOTII BRAVUL POPOR ISRAELIAN,IN LUPTA SA PENTRU SUPRAVIETUIRE,CU "DEMOCRATIILE" INCORNORATULUI ALLAH!
Răspunde
7 -4
ULTIMUL PROFET
10 Nov 08:37
POMANI,SA SUSTINEM CU TOTII BRAVUL POPOR ISRAELIAN,IN LUPTA SA PENTRU SUPRAVIETUIRE,CU "DEMOCRATIILE" INCORNORATULUI ALLAH!
Răspunde
7 -3
PENTRU O EUROPA UNITA SI CURATA,FARA PRIMITIVI DIN ASIA SI AFRICA
10 Nov 08:34
INTREAGA CRESTINATATE AR TREBUI SA FIE DE PARTEA SINGURULUI STAT CIVILIZAT SI DEMOCRATIC DIN REGIUNE ORIENTULUI MIJLOCIU,IN LUPTA SA EROICA DE SUPRAVIETUIRE CU INAPOIATELE "DEMOCRATII" ALE INCORNORATULUI ALLAH[ZEUL LUNII IN MITOLOGIA PRIMITIVILOR ARABI PREISLAMICI!]IAR ARABII,CARE AU 23 DE TARI,ASA ZISI PALESTINIENI,AR TREBUI SA SE INTEGREZE IN MICUTA SII SINGURA TARISOARA A EVREILOR,IAR DACA NU VOR...AU ALETERNATIVA INTOARCERII IN PATRIA MAMA,LA MECCA,DE UNDE AU PLECAT ACESTI FANATICI INAPOIATI ARABI SA CUCEREASCA INTREAGA LUME IN NUMELE IMPELITATULUI SATAN.
Răspunde
1 -7
Cristi
10 Nov 01:39
Pentru mine ziua in care va fi ucis Bashar Al-Assad va fi cea mai fericita zi de cand mam nascut.
Sper sa moara in chinuri.
Răspunde
3 -1
Tratat
09 Nov 22:18
Daca nu exista un Tratat de pace, este bine sa se lucreze la elaborarea lui, inainte ca situatia, oricum grava sa nu devina si mai grava.
Un Tratat bine conceput ar elimina si riscul ca unele grupari extremiste sa ia puterea.
Răspunde
7 -1
Shalom
09 Nov 19:08
incepe razboiul? incepe apocalipsa? incepe serialul las fierbinti? = manipulare
Răspunde
5 -9
Cezar
09 Nov 18:44
Ai uitat sa spui ceva si de fratii lor evrei, putori cu diploma! Cred ca se merita unii pe altii......
Răspunde
7 -3
ULTIMUL PROFET
10 Nov 09:02
5 INTRE CIVILIZATII EVREI,CARE SAU INTEGRAT PESTE TOT IN LUMEA DEMOCRATICA,DAND LUMII CIVILIZATE CELE MAI STRALUCITE MINTI ALE UMANITATII,CONTRIBUIND DECISIV LA PROGRESUL UMANITATII,PRECUM ISUS CRISTOS,A.EINSTEIN,S.JOBS,ETC...SI FANATCII PRIMITIVI ARABI,ALE CAROR VALORI MORALE SUNT INTOARSE PE DOS,IN "CIVILIZATIA" INVENTATA DE PEDOFIDUL IMPOSTOR ARAB MAHOMED,INTEMEIETORUL TERORISMULUI ISLAMIC...UNDE POLIGAMIA,PEDOFILIA,CRIMA DIN "ONOARE"SI ALTE "VALORI" ALE "CULTURII" URII SI SUPUNERII,NUMITA ISLAM,ESTE O DIFERENTA DE LA CER LA PAMANT.
6 -3
ULTIMUL PROFET
10 Nov 09:11
5 INTRE CIVILIZATII EVREI,CARE SAU INTEGRAT PESTE TOT IN LUMEA DEMOCRATICA,DAND CIVILIZATIEI UMANE CELE MAI STRALUCITE MINTI ALE UMANITATII[ISUS CRISTOS,EINSTEIN,S.JOBS.ETC]CARE AU CONTRIBUIT DECISIV LA PROGRESUL LUMII CIVILIZATE,SI FANATICII PRIMITIVI ARABI,URMASII PEDOFILULUI TALHAR ARAB,INTEMEIETORUL TERORISMULUI ISLAMIC,ALE CAROR "CIVILIZATIE"...A URII SI SUPUNERII,IN CARE VALORILE UMANE SUNT RASTURNATE,IAR PEDOFILIA,POLIGAMIA,CRIMA DIN ONOARE SI ALTE "VALORI" ALE "CULTURII"ISLAMICE,ESTE O DIFERENTA DE LA CER LA PAMANT.
11 -8
marvelll
09 Nov 16:44
Ne-am saturat de arabi si de natia lor de mari razboinici , inclusiv de astia care ii alimenteaza cu arme.Ba,daca va este lene sa munciti impuscati-va singuri ca sa scapam si noi de niste lenesi ordinari.
Răspunde
7 -3
Cristi
09 Nov 18:55
5 Ne-am saturat de rasisti ca tine marvelll de ce dai jegule vina pe toti arabi sau evreii pentru ce fac conducatorii lor.
3 -4
@maravell
09 Nov 21:34
3 Mai ales tu daca esti roman faci parte din unul dintre cele mai harnice,cinstite si brave popoare.Iesi pe strada si plingi ,nu prea ai dreptulsa faci alt popr lenes in situatia de astazi a poporului roman.
Afișează mai multe comentarii
print