Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2015 SUA. Ce condiții trebuie să îndepliniți

Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor vor avea loc în perioada 1 octombrie - 2 noiembrie 2013, iar câştigătorii vor fi anunţaţi începând cu 1 martie 2014.

Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2015 SUA
Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2015 SUA / FOTO: donthatemiami.com

Înregistrările pentru programul Diversity Visa - 2015 trebuie transmise electronic între 1 octombrie - 2 noiembrie. Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare, scrie Mediafax. 

Ambasada SUA îi sfătuieşte pe solicitanţi "să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica", întrucât cererea foarte mare poate duce "la întârzieri la conectarea online".Misiunea diplomatică de la Bucureşti îi avertizează pe români că "nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 pm, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013". De asemenea, cei care doresc să intre în program nu trebuie să trimită mai mult de o înregistrare de persoană, în caz contrar fiind descalificaţi.

"Participarea la program este gratuită. Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul Diversity Visa. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului Statelor Unite", se arată în comunicatul Ambasadei.

Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA.

Ambasada Statelor Unite reaminteşte că solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. "Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV lawww.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2015", precizează sursa citată.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Jessica Alba, o femeie desavarsita
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:43
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET