Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Imperiul SECRET al Vaticanului, construit cu banii lui Mussolini

Puţini turişti care trec prin Londra vor ghici vreodată că magazinul de bijuterii Bvlgari de pe New Bond Street are vreo legătură cu Papa. Acelaşi lucru se poate şi spune şi despre banca Altium Capital, aflată la intersecţia străzilor St James's Square şi Pall Mall. Ei bine, Biserica Catolică a reuşit timp de ani buni să păstreze un mare secret.

Imperiul secret al Vaticanului, construit pe banii lui Mussolini
Imperiul secret al Vaticanului, construit pe banii lui Mussolini / FOTO: http://www.guardian.co.uk

Ei bine, aceste clădiri de birouri, situate într-unele dintre cele mai scumpe zone ale Londrei fac parte, în mod surprinzător, din imperiul imobiliar secret al Vaticanului, scrie The Guardian.

Vaticanul a dezvoltat imensa afacere imobiliară de-a lungul anilor, folosind banii pe care Mussolini i-a oferit Bisericii Catolice, în semn de mulţumire pentru recunoaşterea regimului fascist, în 1929.

Biserica a avut grijă să investească banii, astfel că, în prezent, suma ajunge la 500 de milioane de lire sterline. În 2006, Vaticanul a cheltuit 15 milioane de lire pentru a cumpăra spaţiul din St James's Square 30. Biserica mai are însă proprietăţi şi în alte ţări, ca Franţa sau Elveţia.

De altfel, prelaţii au reuşit să ţină secretul provenienţei banilor foarte bine. Biroul din The St James's Square a fost cumpărat de compania Grolux Investments Ltd, care mai deţine şi alte proprietăţi în Marea Britanie. Datele de înregistrare nu specifică cine este adevăratul proprietar, iar Biserica Catolică nu apare înregistrată ca fiind proprietar.

Întrebaţi de banii primiţi de la Mussolini, dar şi despre proprietăţile Bisericii, reprezentaţii Vaticanului la Londra nu au vrut să comenteze subiectul.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET