Iadul pe Pământ: Cei mai periculoşi vulcani activi din lume GALERIE FOTO

Vulcanul Manua Loa
Vulcanul Manua Loa / FOTO: oddstuffmagazine.com
Vulcanul Manua Loa Vulcanul Taal din Filipine 4 morţi, în urma erupţiei celui mai activ vulcan din Indonezia

Vulcanii sunt cele mai "infernale" structuri geografice de pe Terra, iar câţiva dintre ei pot curma în orice clipă vieţile a mii de oameni.

Mauna Loa - Hawaii

Vulcanul Mauna Loa (Muntele lung) are un volum de aproximativ 75.000 de kilometri cubi şi are erupţii dese, foarte fluide. Cea mai recentă dintre ele s-a petrecut de pe 24 martie 1984 până pe 15 aprilie 1984. Nicio persoană n-a murit atunci, însă mai multe sate au fost distruse.

Taal - Filipine

Vulcanul Taal este situat pe insula Luzon din Filipine, la aproximativ 50 de kilometri depărtare de capitala Manila. În istoria recentă, vulcanul a ucis aproximativ 5.000 de persoane.

Ulawun - Papua Noua Guinee

Ulawun este un stratovulcan bazaltic şi andezitiv situat pe insula New Britain din Papua Noua Guinee. Prima erupţie a lui Ulawun a fost înregistrată de William Dmpier în anul 1700, iar de atunci s-au petrecut încă 18 erupţii. Câteva mii de oameni trăiesc în apropierea vulcanului.

Puteţi citi restul listei pe oddstuffmagazine.com.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print