HITECH Iași sau cum devine Iașul un magnet pentru investițiile din IT&C

HITECH Iaşi
HITECH Iaşi

Asociația Industrii Creative în parteneriat cu United Business Center Iași organizează miercuri, 9 noiembrie 2011, evenimentul HITECH Iași cu tema „Provocări și soluții pentru stimularea investițiilor în industriile IT&C în Iași”.

Evenimentul, care va avea forma unei dezbateri, va aduce la aceeași masă de discuții persoane cu rol decizional sau de conducere din companii IT&C, universități, furnizori de infrastructură și servicii, centre culturale, autorități locale și guvernamentale pentru a analiza situația curentă și a identifica soluții pragmatice de exploatare a potențialului și competențelor existente în Iași.

Printre participanți se numără Varujan Pambuccian (Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților), Lori Collin (Jones Lang LaSalle), Eli Roman (The Money Channel), Vasile Ișan (rectorul Universității „Al. I. Cuza” Iași), Dan Zaharia (United Business Center Iași) și manageri locali ai unor companii internaționale de succes (Amazon, Endava, Embarcadero, Continental, Pentalog, Capgemini etc.).

Prin competențele și forța de muncă înalt calificată, Iașul are potențialul de a deveni o destinație ideală pentru investitori străini din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia—fapt dovedit de deschiderea unor operațiuni locale de succes (Amazon, Endava, Embarcadero, Continental, Unicredit, Bentley Systems), dar și de extinderea infrastructurii de birouri și telecomunicații în ultimii doi ani.

În plus și autoritățile locale realizează necesitatea implementării unei strategii coerente pentru a exploata potențialul investițional.

Adriana Ursache, directorul executiv al Asociației Industrii Creative și unul dintre inițiatorii proiectului, a declarat: „Prin HITECH Iași demarăm o inițiativă de anvergură plecată din mediul privat de afaceri, care urmărește elaborarea și implementarea unei strategii pragmatice de atragere a investițiilor străine în domeniul IT&C și de dezvoltare economică a Iașului în direcția tehnologiei și dezvoltării software. Concret, vrem ca în trei ani să dublăm volumul investițiilor IT&C în Iași”.

Dan Zaharia (Leasing manager pentru clădirile de birouri Iulius Group) a subliniat: „Prin inaugurarea celor trei clădiri de birouri United Business Center din cadrul ansamblului Palas, stocul de birouri clasa A și B+ din Iași a depășit anul acesta nivelul de 100,000 mp. Decizia de a investi în piața spațiilor de birouri din Iași este una strategică, având în vedere interesul crescut pentru acest oraș și această regiune, care se conturează ca un pol de business, în special pentru jucătorii din industria IT și outsourcing.”

Lori Collin (Head of Tenant Representation și Senior Consultant, Jones Lang LaSalle) este de părere că Iașul prezintă un potențial extraordinar pentru companiile care decid să investească în acest oraș, al doilea ca mărime din România. „Iașul prezintă combinația perfectă între disponibilitatea forței de muncă instruită pentru activități de producție, dar și existența unei oferte semnificative de absolvenți de studii superioare, cu un un nivel de cunoaștere a limbilor străine peste medie și cu o atitudine pozitivă față de muncă. În plus, costurile extrem de competitive pentru lansarea unei afaceri, precum și sprijinul oferit de autoritățile locale pentru companiile internaționale ce vizează deschiderea birourilor în domenii precum IT&Telecom, BPO, backoffice, dar și în domeniul tehnologic și al cercetării, reprezintă factori de necontestat în alegerea Iașului în competiția cu celelalte orașe importante din România și din regiune”, a precizat Lori Collin.

Mai multe informații se pot obține pe pagina web a evenimentului, http://hitech.industriicreative.ro.

Asociația Industrii Creative (www.industriicreative.ro) este o organizație non-guvernamentală, non-profit care promovează și sprijină dezvoltarea industriilor creative și culturale din România.

United Business Center Iași (www.iuliusbirouri.ro) este componenta office a ansamblului urbanistic Palas Iași (cea mai mare investiție privată din zona Moldovei, în valoare de peste 260 milioane euro).

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print