Guvernul anunţă Comisia Europeană că măreşte salariile bugetarilor în acest an la valoarea din 2010

Guvernul anunţă Comisia Europeană că măreşte salariile bugetarilor
Guvernul anunţă Comisia Europeană că măreşte salariile bugetarilor / FOTO: Guvernul României

Guvernul anunţă Comisia Europeană că în acest an va decide recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010 angajaţilor din sectorul bugetar, ceea ce va conduce la o uşoară creştere a cheltuielilor de personal, dar cu tendinţă de scădere a acestora pe termen mediu.

Recuperarea integrală a diminuărilor salariale este prevăzută în Programul de convergenţă aprobat, miercuri, de Guvern, la capitolul privind politica bugetară pentru acest an, "puncte cheie ale bugetului pe 2012".

"În condiţiile menţinerii politicii de înlocuire a unui angajat din 7 care părăsesc sistemul, coroborat cu recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010, cheltuielile de personal raportate la PIB sunt programate a avea o uşoară creştere faţă de anul 2011, însă pe termen mediu se reia tendinţa de scădere a acestora", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Programul de convergenţă al României este revizuit anual şi transmis la Bruxelles după aprobarea de către Guvern.

Citeşte şi Ungureanu: Sunt preocupat de recuperarea salariilor, dar nu fac promisiuni

Săptămâna trecută, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus liderilor sindicali, într-o întâlnire la sediul Guvernului, că este preocupat de recuperarea salarială în sectorul bugetar, dar că nu lansează promisiuni în acest sens, ci doar o speranţă care se poate materializa în funcţie de evoluţia economiei.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.

Primul care a vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor a fost preşedintele Traian Băsescu, care a spus în Parlament că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Citeşte şi MIHAI RĂZVAN UNGUREANU: Nu am promis MĂRIREA salariilor şi a pensiilor. Nici eu, nici Băsescu

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
TRADATORUL HUNGUREANU
20 Apr 15:29
PUTETZI FACE ORICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOARTA VA E PECETLUITA, LA PUSCARIE CU VOI CRIMINALILOR
Răspunde
-1 0
oradeanul
20 Apr 11:48
portocaliilor, o sa va dati cu capul de pereti ca pierdeti. cine va va vota? pentru ce realizari? taieri de pensii si salarii? pentru cea mai dezastruoasa guvernare de la burebista incoace? ardelenii si-au dat seama ca au gresit acum 4 ani votand pdl, au simtit-o pe pielea lor. iar acum, odata cu cenzurarea antenelor, nemultumirea va fi si mai mare. basescu isi taie singur craca... nu ca nu ar fi taiata deja :))
Răspunde
1 0
i fratila
20 Apr 08:13
Clanul Basescu-Jidoveanu in cardasie cu ungurii de la RCS-RDS au scos din grila DigiSatelit postul Antena 3, pe Transilvania !
Singurul lucru care nu-l pot face este sa ne scoata pe noi romanii de pe acest teritoriu ! Cu sau fara Antena3, noi Ardelenii romani vom vota impotriva mafiei portocalii !!
Răspunde
1 0
@fratila
20 Apr 11:26
7 Zau,ma? Si asta-i tot opera lui Basescu? Fire-ati ai dracului,ca multe-i mai puteti punen-n carca! De toate relele din tara asta e vinovat Presedintele,nu? Se vede ca esti unul dintre spalatii pe creier ai lui Felix Turnatorul Securist! Bine ca se scot din grila haznalele alea imputite! A3 trebuia INCHISA demult,asa cum s-a intamplat cu Zero TV!
0 0
i fratila
20 Apr 08:11
Clanul Basescu-Jidoveanu in cardasie cu ungurii de la RCS-RDS au scos din grila DigiSatelit postul Antena 3, pe Transilvania !
Singurul lucru care nu-l pot face este sa ne scoata pe noi romanii de pe acest teritoriu ! Cu sau fara Antena3, noi Ardelenii romani vom vota impotriva mafiei portocalii !!
Răspunde
-2 0
Andy
20 Apr 06:15
pai sa le mareasca salariile, sa le taie absolut toate sporurile. Oricum nu exista sporuri in privat nicaieri, asa cum nicaieri un bugetar nu castiga mai mult decat echivalentul lui din privat! Si nu e vorba de o ura fata de bugetari, e vorba de matematica simpla, e nevoie de contributiile catorva angajati de la privat pentru a plati un bugetar. Si cum suntem vreo 4 mil la privat, un mil la buget (mai putin acuma), nu mai raman bani si de sanatate, pensii (cateva contributii de privat = o pensie in multe cazuri), somaj, investitii!
Pomana electorala, degeaba!
Răspunde
0 0
USL VICTORY
20 Apr 00:35
NICI O PROBLEMA PT USL SA REPARE NEDREPTATEA, SINT CAM 5000 DE ORANJGUTANI, LA CARE LI SE VOR CONFISCA AVERILE.
banii obtinuti care sint de ordinul miliardelor de euro, miliarde praduite de ciuma portocalie+plata securistilor+plata procororilor imbecili, POATE MERGE USOR LA FONDUL DE SALARII SI PENSII.
Răspunde
2 0
M-au spart
20 Apr 00:17
Care reveniri, pe ce baza si de ce ma rog anuntă comisia europeana? de flori de cuc?
Parca sunt in stadiul ca habar nu au.
Nu cred ca exista banditi mai mari ca ăștia, tie pur si simplu sila.
Răspunde
0 0
Oldman
19 Apr 23:26
HOTILOOOR, BANDITILOOOR, TALHARI NENOROCITI, SANTETI TOTI DE ACEEASI TEAPA. SLEAHTA DE JEFUITORI, TOTI, USL+PDL+RESTUL BORFASILOR ACIUATI IN PARLAMENT !!! VOI TOTI, DIN '90 PANA IN PREZENT AR TREBUI SA FITI EXECUTATI IN PIATA CONSTITUTIEI PENTRU FALIMENTAREA UNUI STAT SI ADUCEREA UNUI POPOR IN STARE DE ASISTAT SOCIAL. L-ATI OMORAT PE CEAUSESCU CA SA PUTETI SA JEFUITI VOI !!! INDOCTRINATI ZI DE ZI GENERATIILE DE DUPA '90 CU PROSTIE, LASITATE, HOTIE, INCULTURA, FIINDCA DE ASTA AVETI NEVOIE, DE IDIOTI LA ALEGERI SI PE NET, CA SA IMPROASTE CU IDIOTENII SI CRETINISME PE UNDE AJUNG, VOMANDU-SI IMPOTENTA INTELECTULUI IMPOTRIVA "COMUNISMULUI" DESPRE CARE HABAR N-AU CE INSEAMNA, AVANDU-VA DOAR PE VOI DE MODELE, DE LA ILIESCU LA BASESCU, DE LA ROMAN LA UNGUREANU, DE LA FSN LA USL+PDL+UDMR+ETC.
Răspunde
5 0
ion
19 Apr 22:19
Am inteles smecheria. Le urcam cu putin inainte sa plecam de la putere. In cateva luni le dam inapoi un o zecime de procent din cat le-am furat, iar cei care vin dupa noi n-au decat sa le dea si restul. Dupa noi potopul!
Răspunde
-1 0
Dan Popovici
19 Apr 21:52
Cresterea salariilor parazitilor statului, mai bine spus pomana electorala. Orice plata care se face pentru un bugetar peste salariul mediu pe economie nu este justificata. Este destul ca se platesc pensii de peste 10000 lei in conditiile in care acel pensionar nu a platit niciodata o contributie care sa justifice o astfel de pensie. In situatia in care peste 50% din angajatii la privat primesc minim pe economie sau sub 1000 de lei, nu se poate sustine o economie bolnava cu salarii pentru bugetari la nivel de UE si aici intre si cei din Regiile Autonome..
Răspunde
-1 0
bugetar
19 Apr 22:38
5 ti-as ceda locul pentru 1 zi sa vezi cum e......
Si in sistemul bugetar salariile sunt ca la privat......Asa ca nu stiu ce ai cu bugetarii....!!!! Iar ca idee bugetarii sunt platiti dupa legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice...ceea ce a dus la un salariu decent (de supravietuire)...daca se maresc salariile in acest an la valoarea din 2010...asta ar presupune, in fapt, o diminuare a salariului, deoarece salariul era calculat in baza Hotararii 281/2003 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare
Afișează mai multe comentarii
print