Ghetele lui Messi au fost vândute cu 4.000 de euro la o licitaţie din Beijing

Mozaic sportiv
O pereche de ghete de fotbal ale lui Messi, cu autograful fotbalistului, au fost vândute la o licitaţie din Beijing, pentru suma de 4.000 de euro, informează ediţia online a cotidianului spaniol Marca.

Perechea de ghete a fotbalistului argentinian este cea din meciul din semifinale Cupei Spaniei, în care a înscris un gol pentru Barcelona, similar cu cel marcat de Diego Maradona, cu mâna, împotriva Angliei, la Campionatului Mondial din 1986. Suma de 4.000 de euro a fost plătită de un milionar chinez, care este preşedintele unui canal de televiziune, iar banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi copiilor cu dizabilităţi din vestul Chinei, una dintre cele mai sărace zone din ţară.

La licitaţie au participat mai mulţi membri ai Comitetului Permanent al Partidului Comunist Chinez, şi unii dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din China, iar suma totală care a fost strânsă s-a ridicat la aproape 170.000 de euro. O persoană a oferit suma de 2.500 de euro pentru o şuviţă din părul lui Ronaldinho, iar altcineva a oferit 8.000 de euro pentru o reproducere a balonului folosit la prima partidă care a avut loc pe stadionul Camp Nou, în 1957.

Primul tricou folosit de francezul Thierry Henry la Barcelona a fost vândut pentru 2.500 de euro, iar un prezentator TV a cumpărat un tablou pictat în culorile Barcelonei şi Cataluniei. Camerunezul Samuel Eto'o s-a jucat pe scenă cu un băiat fără mâini, apoi mai mulţi componenţi ai lotului s-au fotografiat cu fanii echipei.
 
print