GENIU la numai DOI ani. Românul cu un coeficient de inteligență comparabil cu cel al lui Einstein

Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine română, a fost acceptat în Mensa
Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine română, a fost acceptat în Mensa / FOTO: http://news.nationalpost.com

Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine română, a fost acceptat în Mensa, societatea persoanelor cu un coeficient de inteligenţă ridicat.În timp ce colegii săi se joacă cu creioane colorate, Anthony îşi petrece cel mai mult timp recitând alfabetul sau învăţând planetele sistemului solar.

La numai 2 ani și 9 luni, băiețelul vorbește engleza, spaniola și puțină română, poate spune alfabetul invers, poate citi propoziţii întregi în cărţi, poate scrie multe cuvinte,  poate rezolva un puzzle de 70 de piese şi numără până la 1.000, scrie newsnationalpost.com.

Anthony pare un băieţel normal, însă poate să spună dintr-o suflare marile capitale ale lumii. De băieţel are grijă bunica sa, Felicia, căci părinţii săi sunt la muncă. Femeia spune că a observat că băiatul învaţă repede.

"Era curios tot timpul", a spus Felicia. La şase luni, bunica sa a constat că băiatul poate identifica literele alfabetului.
"Nici măcar nu vorbea, dar mama avea nişte cartonaşe şi îi spunea să aleagă litera. El o arăta", a explicat mama lui Anthony, Laura, care deţine şi ea patru diplome.

În februarie, Laura l-a dus la Londra pentru a-i afla IQ-ul. "Am vrut să fie testat, pentru oportunităţile pe care le-ar putea avea", a explicat Laura.  Anthony s-a întâlnit cu un renumit psiholog Joan Freeman, care le-a confirmat părinţilor că băieţelul era într-adevăr  un mic geniu. Coeficientul de inteligență al micuțului a fost estimat la 154, comparabil cu Albert Einstein și Stephen Hawking.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Cornelia Vodoiu
04 mai 13:18
Acest copil este de lauda pentru ca este un copil iubit. Unde il vom gasi peste 25 de ani? “Din punct de vedere istoric , J.J.Rousseau este acela care a considerat copilaria ca fiind o etapa distincta si necesara in viata omului, opunandu-se conceptiei potrivit careia copilul ar fi un “adult in miniatura”. Pledoariile sale din « Emil » in favoarea copilariei au constituit punctul de plecare al multor reflectii, teorii si cercetari ulterioare. « Ne plangem de starea de copilarie : nu se vede ca rasa ar fi pierit daca omul n-ar fi inceput prin a fi copil » ; sau « Natura vrea copii care sa fie copii inainte de a fi oameni. Daca vrem sa schimbam aceasta ordine, vom produce fructe inainte de vreme, care nu vor avea nici maturitate , nici gust », sunt doar doua exemple semnificative din aceasta lucrare. Recunoasterea copilariei ca fiind o etapa distincta in viata omului , presupune a arata in ce consta deosebirea dintre copil si adult. » Ioan Nicola – « Pedagogie », Ed.Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1994, p.76.
Răspunde
10 0
HAINUZAU
04 mai 11:57
Roman, o lae! Romanca e doar maica-sa! Ea, ca multe alte femei destepte de pe plaiurile mioritice, s-a saturat sa traiasca cu saracia pusa de gat de guvernele si patronatele securisto-comunisto-romanesti - si s-a uschit din mizeria garantata cu sclavie de 'onor' cei mentionati mai sus. Si baietelul fiind nascut acolo, nu mai e roman. Asa k lasati-o moarta cu articole d'astea populiste, cu afirmatii de toata jena. Colilul ala daca traia in Romania, intr-o familie de angajati pe 7 milioane (drumul la groapa a mortului viu) sau 20 milioane (drumul sclavului) , il mai ducea mama Laura sa fie testat in Londra...intr-o alta viata!
Răspunde
-1 -1
NEAGU MIRCEA
04 mai 11:47
BIUCURESTI 04 MAI 2012
SI EU ERAM CURIOS PE LA 4 ANI !
STRICAM TOATE JUCARIILE DE TABLA !
CU O SURUBELNITA SI CU UN CLESTE DE JUCARIE DE TABLA STRICAM TOATE JUCARIIILE !
LE DESFACEAM SA VAD CE ARE IN INTERIORUL JUCARIILOR !
SI CAM TOATE JUCARIILE DE TABLA CARE SE DEPLASAU MECANIC , AVEAU IN INTERIOR NISTE SAIBE MARI DIN TABLA GROASA , SI PROBABIL SI NISTE SAIBE MAI MICI , CU ZIMTI PRECUM MECANISMELOR DE LA CEASURILE MECANICE .
Răspunde
14 -1
economistul
04 mai 10:43
norocul lui ca a ajuns in Canada,altfel avea de-a face cu reforma lui Funeraru si praful se alegea de toata inteligenta lui
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print