Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

GENIU la numai DOI ani. Românul cu un coeficient de inteligență comparabil cu cel al lui Einstein

Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine română, a fost acceptat în Mensa, societatea persoanelor cu un coeficient de inteligenţă ridicat.Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine română, a fost acceptat în Mensa
Anthony Popa Urria, un copil canadian de origine română, a fost acceptat în Mensa / FOTO: http://news.nationalpost.com

În timp ce colegii săi se joacă cu creioane colorate, Anthony îşi petrece cel mai mult timp recitând alfabetul sau învăţând planetele sistemului solar.

La numai 2 ani și 9 luni, băiețelul vorbește engleza, spaniola și puțină română, poate spune alfabetul invers, poate citi propoziţii întregi în cărţi, poate scrie multe cuvinte,  poate rezolva un puzzle de 70 de piese şi numără până la 1.000, scrie newsnationalpost.com.

Anthony pare un băieţel normal, însă poate să spună dintr-o suflare marile capitale ale lumii. De băieţel are grijă bunica sa, Felicia, căci părinţii săi sunt la muncă. Femeia spune că a observat că băiatul învaţă repede.

"Era curios tot timpul", a spus Felicia. La şase luni, bunica sa a constat că băiatul poate identifica literele alfabetului.
"Nici măcar nu vorbea, dar mama avea nişte cartonaşe şi îi spunea să aleagă litera. El o arăta", a explicat mama lui Anthony, Laura, care deţine şi ea patru diplome.

În februarie, Laura l-a dus la Londra pentru a-i afla IQ-ul. "Am vrut să fie testat, pentru oportunităţile pe care le-ar putea avea", a explicat Laura.  Anthony s-a întâlnit cu un renumit psiholog Joan Freeman, care le-a confirmat părinţilor că băieţelul era într-adevăr  un mic geniu. Coeficientul de inteligență al micuțului a fost estimat la 154, comparabil cu Albert Einstein și Stephen Hawking.
Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
6 semne ca ai un job nepotrivit
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 17:18
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET