Flutur: Bucovina trebuie să fie viitoare regiune

Flutur: Bucovina trebuie să fie viitoare regiune
Flutur: Bucovina trebuie să fie viitoare regiune / FOTO: sejururi.org

Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur a declarat, joi, la inaugurarea Centrului pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene, că Bucovina trebuie luată în calcul ca viitoare regiune, iar senatorul PSD Ovidiu Donţu a spus că deocamdată e bine că nu s-a desfiinţat judeţul Suceava.

Gheorghe Flutur a participat, joi, la inaugurarea Centrului pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene unde a spus că Suceava este capitala culturală a nordului ţării şi a subliniat că proiectele cu finanţare europeană pe care le-a iniţiat când era preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava aveau în vedere punerea în valoare a tradiţiilor şi istoriei.
El a precizat că pe lângă Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene a fost inaugurat şi Centrul naţional de informare turistică, dar şi că se lucrează la reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Totodată, senatorul PDL a menţionat că o altă investiţie majoră este punerea în valoare a Curţii Domneşti din centrul Sucevei.

El i-a transmis primarului Sucevei, Ion Lungu, că doreşte ca după Paşte să închirieze un spaţiu în Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene pentru a organiza dezbateri pentru ca Bucovina să fie viitoare regiune.

Flutur a spus că trebuie ca atât clasa politică, universitarii, dar şi meşteşugarii să arate de ce Bucovina trebuie luată în calcul ca viitoare regiune a ţării.

Pe de altă parte, senatorul PSD Ovidiu Donţu, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Suceava, a spus că este bine că brandul meşterilor populari din Bucovina nu a fost "confiscat" de politicieni, făcând referire la brandul "Produs în Bucovina" care a fost iniţiat de Gheorghe Flutur când era preşedinte al CJ Suceava.

El a mai spus că în ceea ce priveşte regionalizarea discuţiile se poartă pe trei axe şi că în urma acestora va fi găsită formula cea mai bună.

"Suntem extrem de bucuroşi însă că am reuşit să ne opunem proiectului de desfiinţare a judeţului Suceava", a spus Donţu, care a făcut referire la proiectul iniţiat în 2011 de preşedintele Traian Băsescu şi care prevedea înfiinţarea a opt judeţe pe actuala structură a regiunilor de dezvoltare prin comasarea actualelor judeţe.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

4 0
Ivan Turbinka
25 Apr 17:41
S.I.E. se joaca cu tortele aprinse, pe sarma si fara plasa dedesubt, raman la convingerea ca planul euro-regionalizarii Romaniei, in ideea cooperarii trans-frontaliere dintre toti romanii in cadrul unei Uniuni Europene (largita) poate conduce la dezmembrarea Statului Roman!

Amaratii de romanasi, viitori kurzi ai Estului European, nici nu stiu ce soarta-i asteapta...
Răspunde
4 0
Ivan Turbinka
25 Apr 17:48
5 P.S.:

Bataia de joc din Invatamantul romanesc, precum si fenomenul de "manelizare" a mass-mediei de la noi, se inscriu pe linia indobitocirii tinerei generatii, pentru a accepta mai usor si fara convulsii dezmembrarea Romaniei...
2 -1
Andrei
25 Apr 16:26
cum Dumnezeu sa fie Suceava capitala culturala a regiunii de nord-est...cand in 1940 era doar un catun in comparatie cu Iasi-ul (spre exemplu). e veche localitatea ,insa nu a putut niciodata egala Iasi-ul in cultura ,ca centru economic ,ca frumusete a orasului (a orasului nu a judetului)...
Răspunde
2 -1
Ivan Turbinka
25 Apr 17:36
7 Simplu, prin creionarea altor euro-regiuni, mai mici si mai multe decat se prefigurasera in prima faza.
Afișează mai multe comentarii
print