Fetiţa aruncată de mama ei dintr-un taxi a fost externată şi a plecat alături de tată

Femeia care şi-a aruncat copilul din taxi, fost grefier al Curţii de Apel Oradea
Femeia care şi-a aruncat copilul din taxi, fost grefier al Curţii de Apel Oradea

Fetiţa de un an şi jumătate aruncată de mama ei dintr-un taxi a fost externată, sâmbătă dimineaţă, de la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti şi a plecat spre casă, alături de tată şi de unchiul ei. Copilul, tatăl şi fratele mamei au plecat cu un autoturism spre un sat de lângă Timişoara.

Tatăl fetiţei a fost audiat, vineri, la Poliţia Capitalei, acesta declarând pentru MEDIAFAX că, din iulie, femeia îl sună şi îi spune că el vrea să ucidă copilul şi că pune oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe micuţă. Radu Ovidiu Bugariu a fost audiat timp de trei ore la sediul Poliţiei Capitalei, unde a dat mai multe informaţii despre Aniţa Bar, femeia cu care, spune el, a avut o relaţie de două luni şi jumătate.
La ieşirea de la audieri, Radu Ovidiu Bugariu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a cunoscut-o pe fosta grefieră pe internet şi că în timpul celor două luni şi jumătate s-a întâlnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp în care femeia nu i-a spus niciodată numele ei adevărat.
Bărbatul a spus că deşi cunoştea faptul că în anul 2010 femeia a fost internată de două ori la un spital de boli psihice, nu i s-a părut niciodată că ea ar avea probleme.
Bugariu a mai spus că atunci când Aniţa Bar s-a despărţit de el, nu ştia că este însărcinată, iar ulterior i-a comunicat despre naşterea fetiţei printr-un email, moment în care a mers la starea civilă şi a recunoscut copilul.
El a precizat că nu a plătit niciodată pensie alimentară, fosta grefieră neavând această pretenţie, însă a contribuit cu bani la creşterea micuţei.
Radu Ovidiu Bugariu a mai spus că după ce aceasta a terminat concendiul post natal şi s-a întors la serviciu, din motive pe care nu le cunoaşte ea şi-a înaintat demisia, în iulie 2012, moment în care "şi-ar fi pierdut minţile".
"A început să mă sune şi să îmi spună că vreau să ucid copilul şi că pun oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe cea mică", a declarat tatăl fetiţei.
Bărbatul a spus că acum este casnic şi că locuieşte într-un sat de lângă Timişoara, după ce timp de zece ani a lucrat ca învăţător.
El a precizat că dacă mama va fi decăzută din drepturi, doreşte ca tată să ia fetiţa şi să se ocupe de educaţia ei.
Mama fetiţei - internată, ca şi micuţa, joi - va rămâne la Spitalul "Alexandru Obregia". "Pacienta a fost internată prin camera de gardă prin procedură nonvoluntară, potrivit legii sănătăţii mintale", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Alexandru Obregia", dr. Rodica Năstase.
Femeia este sub supraveghere, fiind evaluată psihologic şi psihiatric. De vineri, ea primeşte medicaţia specifică diagnosticului "episod psihotic acut". "Ea confirmă că are antecedente psihiatrice personale din 2010. Mai mult, a spus că atunci i s-a recomandat tratament, însă l-a întrerupt total, fără aviz medical, întrucât a considerat că s-a făcut bine", a mai spus dr. Năstase.
Potrivit medicilor, pacienta a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiţei. "Are însă o frică, întrucât simte că fetiţa ei este în primejdie, că cineva vrea să-i facă rău, şi spune că a mai avut asemenea trăiri", a adăugat medicul.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Alexandru Obregia" a mai spus că acţiunea de joi prin care femeia şi-a aruncat copilul din taxi are caracter cert psihopatologic. "Este vorba despre un comportament halucinator delirant acut, care necesită supraveghere şi monitorizare permanentă la momentul actual", a explicat dr. Rodica Năstase.
În continuare, medicii îi vor face femeii evaluări periodice, pentru stabilirea unui diagnostic complet, de certitudine, şi implicit a unei conduite terapeutice pentru momentul actual, dar şi de perspectivă, a mai spus medicul.
În ceea ce priveşte discernământul femeii la momentul aruncării copilului din taxi, dr. Năstase a ţinut să precizeze că acesta nu poate fi stabilit nici în policinică, şi nici în spital, ci doar de către o echipă complexă de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici". "Stabilirea discernământului femeii asupra faptelor sale nu poate fi precizat decât de către INML, şi în niciun caz de policlinici şi de către spitale de psihiatrie. La rândul lui, INML va examina atât pacientul, cât şi documentele întocmite de Spitalul Obregia, într-o comisie multidisciplinară", a conchis medicul.
Femeia - în vârstă de 40 de ani, din Oradea, fost grefier la Curtea de Apel Oradea - şi-a aruncat copilul, joi, dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitală.
Fetiţă a suferit escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor, fiind transportată la Spitalul "Marie Curie", iar mama ei, care prezintă tulburări de comportament, a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia".
Cazul este anchetat de procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti.
Femeia le-ar fi spus poliţiştilor că portiera taxiului s-a deschis accidental, în timp ce şoferul maşinii susţine că femeia a deschis uşa şi a aruncat copilul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.
Ea şi-ar mai fi aruncat copilul de alte două ori, iar miercuri, în timp ce se afla la Băile Felix, a fost nevoie de intevenţia Poliţiei după ce i-a dat micuţei să bea alcool, au informat surse din Poliţie.
În cursul zilei de joi, femeia s-a urcat împreună cu fetiţa în tren şi a venit la Bucureşti. Apoi, a luat un taxi din faţa gării, iar pe Podul Grant a deschis portiera şi a aruncat fetiţa din maşină.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?