Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Fără "homosexualitate şi perversiuni" la TV înainte de ora 24 - proiect de lege

Deputatul Fortei Civice Dan-Cristian Popescu propune ca emisiunile care "evidentiaza aspecte imorale, indecente, obscene din viata unor persoane", printre care si homosexualitatea, sa nu mai fie difuzate la TV inainte de ora 24.

Fără "homosexualitate şi perversiuni" la TV înainte de ora 24 - proiect de lege
Fără "homosexualitate şi perversiuni" la TV înainte de ora 24 - proiect de lege

"Dorinta de audienta cat mai mare este lipsita de orice scrupule, iar perversiunea, homosexualitatea, talharia si crima sunt prezente zilnic pe micul ecran, ceea ce aduce modificari fundamentale in crearea personalitatii tinerilor. Constientizarea si masurile luate in aceasta directie consolideaza, pe termen mediu si lung, educarea si formarea tinerei generatii", explica deputatul Popescu in expunerea de motive a proiectului, potrivit Ziare.com

"Naturaletea cu care actele de violenta si actele cu tenta erotica sunt prezentate duce la modificarea perceptiei minorului, astfel incat emisiunea televizata se transforma dintr-o fictiune intr-un scenariu plauzibil, pe care copilul este tentat sa il puna in practica. Asa numitele emisiuni de divertisment prezinta actele de violenta sau pornografice ca o conduita socialmente acceptabila, iar atitudinea prezentatorilor si a invitatilor intra masiv in sfera vulgaritatii.

Minorii sunt pe deplin manipulati, iar vizionarea frecventa a acestor imagini ii determina sa treaca din normal in patologic, ajungand sa recurga la gesturi extreme dupa modelul de la televizor", se mai arata in propunerea deputatului Fortei Civice.

Deputatul vrea sa modifice Legea Audiovizualului astfel incat sa fie introduse sanctiuni la adresa televiziunilor ce difuzeaza programe "care evidentiaza aspecte imorale, indecente, obscene din viata unor persoane, gesturi si atitudini violente, scene cu lovituri si injurii, imagini cu tenta erotica, vulgare, expunerea fizica intr-o maniera erotica, expunerea unor intamplari intime, precum si alte aspecte care depasesc limita decentei in afara intervalului orar 24.00-06.00".

Dan-Cristian Popescu, fost membru PNL, a fost ales pe listele ARD intr-un colegiu din Bucuresti. El este membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum te descurci cu un iubit sufocant
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 12:09
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET