EXISTĂ sticle de Coca-Cola cu nume de maghiari în România

EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România
EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România / FOTO: Cristi Dorombach
EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România EXISTĂ Coca-Cola cu nume de maghiari în România

Consumatorii şi cititorii Realitatea.net au răspuns la scandalul Coca Cola în care maghiarii din România se revoltă de lipsa numelor ungureşti pe sticlele de băutură carbogazoasă şi ne-au trimis o fotografie cu o sticlă pe care este tipărit numele "Attila" şi care a fost cumpărată dintr-o benzinărie din ţară.

Coca Cola HBC Romania, distribuitorul şi coordonatorul activităţii de marketing al faimoasei băuturi răcoritoare, a lansat o campanie inedită în luna mai. Campania se bazează pe succesul abordărilor similare la nivel internaţional, cu prenume autohtone alăturate denumirii mărcii, scrie Adevărul.ro

SCANDAL. Maghiarii din România vor nume ungureşti pe sticlele Coca-Cola


Aceste sticle inscripţionate cu nume variate sunt, conform primelor ştiri/primelor informaţii, foarte populare printre consumatori. Mişcarea Igen, tessék! - Da, poftiţi! crede că, dacă Coca-Cola ar ţine cont de răspândirea limbilor şi numelor de botez din Ardeal, şi-ar mări enorm eficacitatea campaniei. Dacă ardelenii ar avea posibilitatea să cumpere şi sticle cu alte nume pe ele decât cele româneşti, firma ar atinge un nou grup-ţintă important pentru acţiunea ei.

După metodologia internaţională a Coca-Cola, prenumele sunt alese după statisticile de botez actuale, pentru ca băutura să-şi găsească cât mai mulţi cumparători. Este evident că în comunitatea maghiară găsim prenume diferite de cele româneşti, purtate de mii şi mii de persoane în tot Ardealul. Astfel, János, István, Ildikó, Enikő, András şi Sándor , ca să nu îi menţionăm pe toţi, zeci şi zeci de mii de oameni rămân cu gura căscată atunci când îşi caută numele pe rafturi. O experienţă cel puţin neplăcută, dacă nu jignitoare, pentru ei. Dar şi mai neplăcută pentru firma Coca-Cola.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

7 -3
Gheo
31 mai 10:42
Vreau si eu o sticla deasta sa ma p*s in ea
Răspunde
2 -2
pista
30 mai 21:51
imi imaginez ce revoltata e lumea..
reclama ascunsa cumva?
Răspunde
8 -3
mzsolt
30 mai 18:33
Imi cer scuze, sunt maghiar (cetatean roman de etnie maghiara:))))), am gresit si eu ca comentatorul zsolt, asa ca: civile...
Răspunde
17 -7
mzsolt
30 mai 18:25
Ce fel de "SCANDAL" stimati redactori? Cu scandaluri ne intilnim exclusiv in Bucuresti, mai ales in media "centrala". Nu a fost nici un scandal, a fost o solicitare, mai degraba o propunere constructiva din partea unei asociatie civila.
Răspunde
19 0
maia
30 mai 18:09
... tara arde, baba se piaptana ... este un articol hiper-super-ultra-tare, pentru redactarea caruia a fost nevoie sa termini facultatea de jurnalism! ... este foarte important sa scrii un asemenea articol, si sa atati oamenii ... bravoooo!!!!
Răspunde
16 -3
zsolt
30 mai 18:05
nuuuuuu, chiar nu avem nevoie de nume unguresti pe otrave imbuteliate....
Răspunde
13 -2
zsolt
30 mai 18:09
16 scuze...otravuri se zice parca...dar nu conteaza...sunt ungur :)
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
28 -1
Octav Zlatior
30 mai 17:49
Mi-o venit să plâng când nu mi-am găsit numele pe raft. Am simţit că nu sunt iubit de Coca Cola...
Nu ştiu cum voi putea trece peste momentul neplăcut. Dar să vedeţi ce neplăcut a fost pentru Coca Cola când şi-au dat seama că mi-au uitat numele.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
6 0
Popa
31 mai 11:48
4 Baiu e ca tara-i plina de tigani, pardon rromi (sper sa fie adoptat amendamentul la Constitutie referitor la interzicerea minoritatilor de a folosi nume apropiate de denumirea roman), nu de maghiari. Exceptandu-i pe cei din politica, restul sunt chiar ok (ca si la romani de altfel).
Afișează mai multe comentarii
print