Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

EVZ: Soţia lui Liviu Dragnea, în vizorul procurorilor

Numele Dragnea reapare în dosarele procurorilor. De această dată, aceştia investighează afacerile dubioase ale soţiei sale, Bombonica Dragnea. Ancheta a fost deschisă în această primăvară, scrie Evenimentul Zilei, când Fiscul a fost sesizat cu privire la evaziunea fiscală de la Hotelul Turris, din Turnu Măgurele, controlat de Bombonica Dragnea. Prejudiciul se ridică, potrivit procurorilor, la 31,2 milioane de lei.

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Afacerile din Turnu Măgurele ale familiei secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sunt cercetate de procurori, scrie Evenimentul Zilei.

Principala acuzaţie adusă societăţii conduse de soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controlează Hotelul Turris de trei stele din oraş, este neplata impozitului pe profit şi a penalităţilor aferente, în valoare de 31,2 milioane de lei.

Evenimentul Zilei scrie că problemele au început în ianuarie 2009, când Adunarea Generală a Acţionarilor a Hotelului Turris a decis transferul către Bombonica Dragnea al clădirii hotelului şi al terenului aferent pentru suma infimă de 214.320 de lei. Potrivit EVZ, inspectorii fiscali au atras atunci atenţia că valoarea întregului complex este de peste 110 milioane de lei. Mai mult, procedura prin care Bombonica Dragnea a intrat în posesia clădirii nu ar fi fost cea corectă, scrie Evenimentului Zilei. Clădirea nu îi putea fi restituită Bombonicăi pentru că ea pur şi simplu nu deţinuse anterior hotelul, ci a devenit acţionar prin cumpărare de acţiuni. Bombonica Dragnea are acum 98,62% din acţiuni.

Încă din noiembrie anul trecut, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a somat societatea să-şi achite datoriile la stat. La începutul acestui an, Fiscul a trecut la executare silită.

Bombonica Dragnea a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar judecătorii locali au oprit executarea. Partea acuzată susţine că la mijloc este o eroare a inspectorilor fiscali şi că nu ar trebui să plătească acest impozit uriaş.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET