EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Dezastru la matematică pentru elevii din Vaslui

Dezastru la matematică pentru elevii vasluieni
Dezastru la matematică pentru elevii vasluieni

Deși profesorii de specialitate susțineau că subiectele la matematică sunt accesibile, elevii participanți la evaluarea națională au dat-o în bară la această probă. În judeţul Vaslui, doar 1.737 de elevi din cei 4.299 prezenți au luat notă mai mare de 5, ceea ce reprezintă un procent de 49,64%.

Mulți dintre absolvenții claselor gimnaziale din județ au dovedit că au mari carențe la matematică. Dovadă e procentul celor care au luat note peste 5, care este de 40,64%. Asta înseamnă că doar 1.737 de elevi au fost capabili să rezolve subiectele în așa fel încât să obțină minim nota 5, scrie www.obiectivdevaslui.ro

Matematica a avut și elevi care au obținut nota maximă. E vorba despre 54 de elevi care au primit din partea profesorilor corectori nota 10.

La limba română situația este un pic mai bună. Procentul celor cu note peste cinci este de 77,88%. Din păcate, doar 12 elevi au reușit să obțină nota 10. La nivel de județ au existat și două medii generale de 10, ambele în municipiul Bârlad.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?