Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Evadare CA-N FILME dintr-o închisoare din Canada

Doi deţinuţi au evadat duminică dintr-o închisoare din Quebec cu ajutorul unui elicopter, dar unul dintre ei, apropiat al bandei Hell's Angels, a fost arestat după câteva ore, împreună cu doi dintre complicii săi, în timp ce arestarea celuilalt părea iminentă.

Evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Canada
Evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Canada / FOTO: foxnews.com

Evadarea pe calea aerului, o premieră în Quebec, a fost planificată minuţios.

Siguranţa provinciei Quebec (poliţia locală) fiind zgârcită cu detaliile, presa locală a reconstituit un scenariu, potrivit căruia doi complici înarmaţi au luat ostatic pilotul elicopterului pentru a survola închisoarea Saint-Jérôme, situată la aproximativ 50 de kilometri de Montreal, la începutul după-amiezii, şi au lansat o scară din funie pentru doi deţinuţi care se aflau pe acoperişul clădirii.

Elicopterul a fost găsit la scurt timp după evadare, într-o regiune muntoasă din Mont-Tremblant, în Laurentides, de unde plecase. Pilotul, care nu a fost rănit, dar se afla în stare de şoc, a fost spitalizat, iar forţele de ordine au început urmărirea fugarilor, care au părăsit elicopterul anterior, în apropiere de Saint-Jérôme, în cadrul unei scurte escale, pentru a pleca la bordul unei maşini.

Poliţiştii l-au arestat pe Benjamin Hudon-Barbeau, în vârstă de 36 de ani, cunoscut de poliţie ca apropiat de Hell's Angels, precum şi doi complici, şi s-ar afla pe urmele celuilalt deţinut evadat, Danny Provençal, în vârstă de 33 de ani, care ar fi încercuit, potrivit unui mesaj al poliţiei, postat pe Twitter.

Hudon-Barbeau, care ar fi fost rănit în timpul evadării, se afla în închisoare pentru delicte relativ minore, precum deţinerea unei arme interzise, deţinere de droguri sau folosirea unei cărţi de credit furate.

Dar el este un personaj important în mediile din Quebec, unde a fost condamnat în trecut la 12 ani de închisoare pentru uciderea a două persoane într-un bar. Totuşi, această condamnare a fost anulată în apel în toamnă, un martor cheie, o tânără, revenind asupra mărturiei sale precedente, potrivit căreia Hudon-Barbeau ar fi deschis focul asupra celor două victime.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
6 semne ca ai un job nepotrivit
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 17:18
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET