Elevii nu vor avea teme în vacanţa dintre semestre

Elevii din Capitală nu vor avea teme de făcut nici în vacanţa intersemestrială. Decizia vine după ce şi în timpul vacanţei de iarnă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti au cerut cadrelor didactice să nu le dea elevilor de lucru. În schimb, elevii trebuie să participe la diverse spectacole potrivit vârstei, să urmărească desene animate şi filme nonagresive şi să ia parte la activităţi sportive şi turistice.

Cadrele didactice sunt de acord cu propunera Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, privind eliminarea temelor de vacanţă. "Eu nu prea am fost adepta temelor în vacanţă, pentru că am şi eu doi copii şi de fiecare dată trebuia să renunţăm să mai ieşim sau să plecăm pentru că trebuia să stau cu ei să îşi facă temele", spune Lucia Cotor, învăţătoare.

Sunt însă şi profesori care spun că fără teme copii pot uita din materia învăţată. "Mai greu este cu profesorii de matematică, care nu vor să renunţe la teme de teamă ca elevii să nu uite materia. Nu cred că este o problemă, pentru că această vacanţă este scurtă", spune Victoria Barbu, directorul şcolii Nr.11.

Părerile elevilor sunt împărţite cei mai mulţi vor însă, ca în vacanţă să se joace sau să plece în excursii. Şi părinţii solictă Insectoratului şcolar ca profesorii să renunţe să mai dea teme copiilor în vacanţe. Decizia, însă va fi luată la nivelul inspectoratelor şcolare.

Este nevoie de odihnă între două semestre, spune Stelian Fedorca, inspector şef ISMB, mai ales că înainte de vacanţă copiii trec prin perioada de evaluare, când sunt solicitaţi mai mult. Scopul temelor era - înainte de schimbarea sistemului de învăţământ - de a ţine copiii în priză, mai spune acesta, subliniind însă faptul că aceştia au mare nevoie de odihnă.
 
print