Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Ecografia de SÂN - tot ce ar trebui să știi

Sănătatea sânului este foarte importantă, mai ales pentru femei unde patologia sânului prezintă reale urmări atât în plan medical, cât și social, psihologic și familial.

Ecografia de SÂN - tot ce ar trebui să știi
Ecografia de SÂN - tot ce ar trebui să știi

CE AR TREBUI SĂ ȘTII DESPRE SÂNI

Glandele mamare la femeie sunt dezvoltate și pot prezenta o serie de tulburări, fiind foarte sensibile în fața variațiilor endocrine. Așa se explică de exemplu de ce femeia tânără face mastopatie fibrochistică bilaterală sau de ce cancerul de sân este mai frecvent în cazul celor care au luat anticoncepționale ori au urmat tratamente hormonale (cum este cel de substituție la menopauză de exemplu). Tratamentele cu hormoni genitali feminini pot influența sănătatea gladei mamare.

O atenție deosebită ar trebui să se îndrepte către produsele naturiste de mărire a sânilor, precum și pentru extractele de plante care conțin fitoestrogeni ("estrogeni" din plante, substanțe asemanatoase estrogenilor produși de ovar).

Sânii își modifică intens structura și funcția în sarcină sau după naștere. Este de menționat de asemenea că și bărbații pot dezvolta patologii mamare, inclusiv cancer de sân, aceștia prezentând un țesut mamar nedezvoltat, dar care poate suferi modificări.

Citește continuarea articolului pe KUDIKA.RO 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Ce sa faci inainte sa incepi o relatie noua
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 16:07
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET