Dumitru Sechelariu: "Când mă îngropaţi, să mă îngropaţi în picioare, ca pe Alexandru Macedon"

Dumitru Sechelariu a murit sâmbătă dimineaţă
Dumitru Sechelariu a murit sâmbătă dimineaţă

Trupul neînsufleţit al fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu a fost adus, duminică, la Bacău. Luni, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi dus la o capelă din centrul Bacăului, urmând ca înmormântarea să aibă loc, potrivit familiei, marţi la ora 12.00.

 

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“ în 2011, Sechelariu şi-a anticipat moartea prematură: „Acum sunt un deţinut politic în propria-mi curte. Nu mai am mult de trăit. Sunt convins, în intimitatea mea, că, după ce mor, şi duşmanii mei mă vor respecta. Am spus familiei: «Când mă îngropaţi, să mă îngropaţi în picioare, cu mâinile afară, ca pe Alexandru Macedon. Să se vadă că n-am luat nimic cu mine»“.

Evoluţia bolii lui Dumitru Sechelariu a fost fulgerătoare şi a debutat în urmă cu două luni cu dureri lombare intense, motiv pentru care a fost internat la sfârsitul lunii ianuarie la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde în urma investigaţiilor efectuate a fost diagnosticat cu tumoră pulmonară cu metastaze osoase vertebrale. Pe dată de 2 februarie, Dumitru Sechelariu a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” Bucuresti unde au fost continuate investigaţiile medicale şi unde medicii au efectuat o intervenţie chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale în scopul de a înlătura compresia tumorală de la nivelul măduvei. Ulterior operaţiei, în ciuda situaţiei clinice foarte grave a lui Dumitru Sechelariu, acesta, împreună cu familia au continuat să spere într-o eventuală ultima şansă, motiv pentru care au considerat că se impune o discreţie absolută în privinţa diagnosticului. În acelaşi timp, au cerut în mod expres transferul pe data de 10 februarie la Spitalul Clinic AKH din Viena, în vederea începerii tratamentului de chimioterapie şi radioterapie. Medicii austrieci au confirmat diagnosticul de tumoră pulmonară cu metastaze multiple. Într-o prima perioadă, Dumitru Sechelariu a fost stabilizat, dar în seara zilei de 15 februarie situaţia acestuia s-a înrăutăţit brusc, decesul fiind înregistrat în dimineaţă zilei de 16 februrie, oră 7.15. Cauza morţii stabilită de medici a fost stop cardiac. În toată această perioadă,soţia i-a fost în permanentă alături şi a sperat pâna în ultima clipă într-un miracol. 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -1
cetatean al oraşului Bacău
18 feb 18:15
găină unde scormona, de acolo mănâncă, sau altfel spus: acela dintre voi, care este fără de păcat să arunce cu piatra. Pupătu-vam ... Din nou.
Răspunde
0 0
chiareu
19 feb 00:34
5 Auzi, ia urca-te tu pe cruce si mai taci din gura.
1 0
barbarul
18 feb 17:07
Da. Suntem umani dar cu cine se poate. Asta a jefuit Bacaul si la jucat la barbut. Nu ai cum sa fii uman cu un individ care-si pierde femeia la poker si pe urma are pretentia sa i se dea onorul ca unui mare imparat. Deci practic nu ai cum sa spui vreo vorba buna despre licheaua asta.
Răspunde
0 0
Eddie Guitarrwizard
18 feb 14:22
Mai frati moldoveni! Faptul ca Sechelariu a fost un hot la superlativ nici nu incape indoiala.Si daca-l va ingropa in suspensie magnetica..tot HOT de top va ramane.Dar si voi moldovenii..tare barbari si revansarzi mai sunteti.Incercati sa fiti si voi mai umani chiar daca aveti dreptate.
Răspunde
2 0
sisu
18 feb 12:19
Pupa-ne tu in dos sclav bolsevic.Sigur erai vreun cotei de al lu porcu asta corupt.
Răspunde
2 0
Bacauan
18 feb 12:17
Huooooooooooooooooooooo.Coruptule.
Răspunde
1 0
sisu
18 feb 12:16
Pupa-ne tu in dos sclav bolsevic.Sigur erai vreun cotei de al lu porcu asta corupt.
Răspunde
5 -2
cetătean al oraşului Bacău
18 feb 12:00
a furat, n-a furat, se vă dovedi, dar oraşul Bacău cât timp a fost primar, a fost cel mai curat din moldova şi a cunoscut o prosperitate, la care alte oraşe doar au visat. Oricum despre morţi numai de bine. Dumnezeu să-l ierte... Defapt cu toţii vom ajunge acolo, fie la orizontală, fie pe verticală.Pupatu-vam.
Răspunde
0 0
chizdi
19 feb 02:33
1 O falsa prosperitate. Primea bani de la Bucuresti ca sa faca una, alta, in timp ce punea mana impreuna cu prietenii sai pe terenuri si fabrici pe care le-au pus pe butuci. A obstructionat multi investitori chiar si straini, care ar fi adus bani in judet, deci adevarata prosperitate.
6 0
bada
18 feb 07:24
Normal ca n-a luat nimic cu el. A lasat la urmasi. :))
Răspunde
10 -1
Bibi
18 feb 07:21
In mintea lui de RITAN, se credea un semizeu si a fost trimis pe pamint sa fure , sa amageasca oamenii cu niste banci prin statiile autobuz iar grosul banilor sa-i bage in buzunar. Ei, Nastase , Hrebenciuc si altii, au avut "unda verde" de la Iliescu de a devaliza tara si prin tot felul de smecherii sa fure cu acte in regula. El a fost printre primii care a participat la formarea mafiei locale si asa zisilor "baroni locali". Si-a facut loc de veci ca oricare interlop, iar la inmormintare o sa fie "pompa" mare ca la Caiac, Marar sau eu stiu ce bulibasa tiganoida de prin Timisoara sau Craiova. Mama lor de borfasi cu cefi groase si figuri de grofi nesatui.
Răspunde
9 0
Chiareu
18 feb 06:55
Alexandru s-a razboit cu multe armate, tu te-ai razboit cu cefele de porc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print