Drumuri blocate din cauza ninsorii abundente

Patru localităţi din judeţul Constanţa sunt încă izolate după ninsorile abundente din această săptămână. Drumul Naţional 3 - între Ostrov şi Basarabi - a fost redeschis şi se circulă pe un singur fir, dar alte două drumuri judeţene sunt în continuare închise, iar pe zeci de şosele se circulă cu dificultate.

Stratul de zăpadă este atât de gros, încât maşinile nu pot circula nici măcar cu lanţuri, mai ales că s-a şi format polei. Sunt zeci de străduţe înfundate, iar utilajele de deszăpezire nu au ajuns încă.

Mai mulţi bolnavi la care ambulanţele nu au putut ajunge au fost transportaţi cu elicopterul la spital. Şi preşedintele Consiliului Judeţean a apelat la un elicopter, cu care a survolat zonele afectate, pentru a face o evaluare a situaţiei. "Acţionăm cu 69 de utilaje. Sigur că nu reuşim să repunem circulaţia pe toate drumurile", a spus acesta.

La Galaţi ninsoarea a reînceput noaptea trecută. Pe majoritatea drumurilor din oraş abia se înaintează din cauza poleiului, dar şi a zăpezii. Pe poduri şi pe drumurile în pantă s-au creat blocaje din cauza maşinilor neechipate, care au derapat.

În oraşul Galaţi acţionează acum doar cinci tractoare cu lamă şi două autospeciale care împrăştie sare. Autorităţile încearcă să facă rost de utilaje de la societăţile comerciale din zonă.

În judeţul Iaşi, ninsoarea s-a mai liniştit. Din cauza viscolului mai multe şosele au fost blocate aseară, dar circulaţia va fi în curând reluată. 30 de maşini, printre care şi două ambulanţe, au rămas captive în zăpadă pe un drum judeţean. Vehiculele şi-au reluat drumul în jurul orei 23.00, după intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Şi pe drumurile din Suceava sau Mehedinţi, unde a nins şi a viscolit, se circulă cu dificultate. În judeţul Suceava, cele mai mari probleme sunt Drumul Judeţean 208 E şi pe Drumul Judeţean 209 H. Pe alocuri, zăpada de pe carosabil a ajuns la 40 de centimetri, iar munca drumarilor a fost îngreunată de viscol.
 
print