"DROGUL VIOLULUI" face RAVAGII în cluburile de noapte! Stupefiantul este incolor, inodor şi insipid

Drogul face ravagii în cluburile de noapte
Drogul face ravagii în cluburile de noapte / FOTO: http://tmagazine.blogs.nytimes.com

Poliţia rusă a atras atenţia autorităţilor române că mai nou se comercializează foarte mult un drog incolor, inodor şi insipid care face ravagii.

Este vorba de GHB (acidul gamma hydrobutyric), denumit şi drogul violului şi este folosit si de către unii bărbati care vor să scada puterea de rezistenta a victimelor în timpul actelor sexuale forţate.

În Romania, drogul violului a intrat pe piata de cativa ani, dar este posibil ca numărul celor care cumpara acest drog să fi crescut mult mai mult în ultimele luni. GHB este considerat de catre politisti un stupefiant pe care consumatorii il folosesc pentru a putea întretine relatii sexuale "fortate". Se pare că barbatii care consumă GHB au un grad usor mai mare de stimulare sexuala, iar femeile – o sexualitate inrautatita: acestea accepta relatii multiple, involuntare, despre care ele nu isi mai amintesc decat vag.

Pentru a fi acceptati de catre o femeie, barbatii pun acest drog în bautura partenerei pe care vor sa o drogheze, pentru ca apoi să o violeze fara ca aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub forma de lichid, in praf, în capsule sau granule, ce se dizolva in apa sau alcool si pentru că nu are nici miros şi nici gust (doar un gust usor sarat) si nu poate fi depistat la prima vedere.

GHB îşi face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simtindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, usor ametit, destins, dezinhibat. "Mirajul" tine în functie de doza ingurgitata si de persoana care consumă, în jur de 3 – 4 ore, după care se degradează astfel că niste analize medicale după acest interval de timp nu ar reliefa prezenta în organism al acestui drog.

După epuizarea efectului, consumatorii pot avea stări de vomă, iar cei care îl folosesc frecvent si pe o perioadă mai lungă isi riscă viata. "Din informatiile noastre  Rohypnolul, GHB si Ketamina, au devenit foarte populare in "party-rave" sau in cluburile de noapte datorita efectului lor relaxant si amnezic. Se asociaza cu alcool, opiacee sau inhalare de vapori de substante nocive; in urma acestor asocieri apar varsaturile incoercibile, cu urmari foarte periculoase, producandu-se chiar decesul. Solicitam autoritatilor vigilenta in controlul acestui drog ce poate produce efecte dezastruoase si sa inteleaga ca avertizarile societatii civile au fundamente solide, asa cum CIADO a facut si in aprilie 2009 cu etnobotanicele dar autoritatile au actionat tarziu in anul 2011", se arată într-un comunicat al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -2
Nicolaie Sorin
13 apr 18:45
bla bla bla totii care se duc la cluburi rau famate si beau alcool si alte chestii nepermise de la necunoscuti sint vinovati principali.
nu cred ca la club se duce fetele serioase de ce nu merg de exemplu la biserica aceste fete.
deci aceste persoane isi merita soarta nu sint de plans.
Răspunde
2 0
yoyo
09 ian 00:21
8 vorbesti exact ca un taran ... se vede ca ai stat numai la coada vacii si-n carciuma din sat. Roman cu mentalitate debila
0 -1
Fonduri UE
23 mai 10:54
Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro
Răspunde
1 0
Cornelia Vodoiu
22 mai 21:25
Cine se afla in spatele patronilor de cluburi, de "magazine de vise " din Romania?[« CLUB DRUGS.
SOURCE : Government.
CLUB DRUGS are pharmacologically heterogeneous group of psychoactive drugs that tend to be abused by teens and young adults at bars, nightclubs, concerts and parties. GAMMA HYDROBUTYRATE (GHB), ROHYPNOL, KETAMINE , as well as MDMA (ECSTASY) and METHAMPHETAMINE are some of the drugs included in this group.
A. GHB (XYREM) is a central nervous system (CNS) depressant that was approved by the Food and Drug Administration (FDA) in 2002 for use in the treatment of narcolepsy ( a sleep disorder) .This approval came with severe restrictions , including its use only for the treatment of narcolepsy, and the requirement for a patient registry monitored by the FDA. GHB is also metabolite of the inhibitory neurotransmitter GAMMA –AMINOBUTYRIC ACID (GABA). It exists naturally in the brain , but at much lower concemtrations than those found when GHB is abused.
B. ROHYPNOL (FLUNITRAZEPAM) use began gaining popularity in the United States in teh early 1990s. It is a BENZODIAZEPINE (chemically similar to sedative –hypnotic drugs such as VALIUM or XANAX (but it is not approved for medical use in this country , and its importation is banned.
C. KETAMINE is a dissociative anesthetic , mostly used in veterinary practice.
HOW DO CLUB DRUGS AFFECT THE BRAIN ?
GHB acts on at least two sites in the brain : the GABAB receptor and a specific GHB binding site GHB’s sedative effects may result in sleep , coma or death.
ROHYPNOL , like other BENZODIAZEPINES , acts at the GABAA receptor. It can produce anterograde AMNESIA, in which individuals may not remember events they experienced while under the influence of the drug.
KETAMINE is a dissociative anesthetic , so called because it distots perceptions of sight and sound and produces feeling or detachment from the environment and self. KETAMINE acts on a type of glutamate receptor (NMDA receptor)
Răspunde
0 0
Doru
22 mai 15:25
Gramnea
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print