Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

"DROGUL VIOLULUI" face RAVAGII în cluburile de noapte! Stupefiantul este incolor, inodor şi insipid

Poliţia rusă a atras atenţia autorităţilor române că mai nou se comercializează foarte mult un drog incolor, inodor şi insipid care face ravagii.

Drogul face ravagii în cluburile de noapte
Drogul face ravagii în cluburile de noapte / FOTO: http://tmagazine.blogs.nytimes.com

Este vorba de GHB (acidul gamma hydrobutyric), denumit şi drogul violului şi este folosit si de către unii bărbati care vor să scada puterea de rezistenta a victimelor în timpul actelor sexuale forţate.

În Romania, drogul violului a intrat pe piata de cativa ani, dar este posibil ca numărul celor care cumpara acest drog să fi crescut mult mai mult în ultimele luni. GHB este considerat de catre politisti un stupefiant pe care consumatorii il folosesc pentru a putea întretine relatii sexuale "fortate". Se pare că barbatii care consumă GHB au un grad usor mai mare de stimulare sexuala, iar femeile – o sexualitate inrautatita: acestea accepta relatii multiple, involuntare, despre care ele nu isi mai amintesc decat vag.

Pentru a fi acceptati de catre o femeie, barbatii pun acest drog în bautura partenerei pe care vor sa o drogheze, pentru ca apoi să o violeze fara ca aceasta să riposteze vehement. GHB se vinde sub forma de lichid, in praf, în capsule sau granule, ce se dizolva in apa sau alcool si pentru că nu are nici miros şi nici gust (doar un gust usor sarat) si nu poate fi depistat la prima vedere.

GHB îşi face efectul în circa 5-15 minute, consumatorul simtindu-se la fel ca după un pahar sau două de alcool: relaxat, usor ametit, destins, dezinhibat. "Mirajul" tine în functie de doza ingurgitata si de persoana care consumă, în jur de 3 – 4 ore, după care se degradează astfel că niste analize medicale după acest interval de timp nu ar reliefa prezenta în organism al acestui drog.

După epuizarea efectului, consumatorii pot avea stări de vomă, iar cei care îl folosesc frecvent si pe o perioadă mai lungă isi riscă viata. "Din informatiile noastre  Rohypnolul, GHB si Ketamina, au devenit foarte populare in "party-rave" sau in cluburile de noapte datorita efectului lor relaxant si amnezic. Se asociaza cu alcool, opiacee sau inhalare de vapori de substante nocive; in urma acestor asocieri apar varsaturile incoercibile, cu urmari foarte periculoase, producandu-se chiar decesul. Solicitam autoritatilor vigilenta in controlul acestui drog ce poate produce efecte dezastruoase si sa inteleaga ca avertizarile societatii civile au fundamente solide, asa cum CIADO a facut si in aprilie 2009 cu etnobotanicele dar autoritatile au actionat tarziu in anul 2011", se arată într-un comunicat al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.


Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Mituri despre renuntarea la fumat
STIRI | REALITATEA.NET
23 Septembrie, 12:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET