Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Două explozii într-un club din Sighetu Marmaţiei. 17 răniţi, un pompier în stare critică

Şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în jurul orei 01.00 într-un club din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. UPDATE O a doua explozie a dus la rănirea altor 10 persoane, oameni care veniseră pentru a cerceta cauzele primei explozii - reprezentanţi ISU, poliţişti, personal Electrica şi de la societatea de gaze. Până la această oră, 15 răniţi au fost aduşi în Capitală.

Explozie într-un club la Sighetu Marmaţei
Explozie într-un club la Sighetu Marmaţei
Victimele de la Sighetu Marmaţiei, aduse la Bucureşti cu avionul
Victimele de la Sighetu Marmaţiei, aduse la Bucureşti cu avionul
Două explozii într-un club din Sighetu Marmaţiei. 17 răniţi, un pompier în stare critică
Două explozii într-un club din Sighetu Marmaţiei. 17 răniţi, un pompier în stare critică
O parte a victimelor au fost aduse la Bucureşti cu un avion militar
O parte a victimelor au fost aduse la Bucureşti cu un avion militar / FOTO: REALITATEA TV
Două explozii într-un club din Sighetu Marmaţiei au rănit 17 persoane
Două explozii într-un club din Sighetu Marmaţiei au rănit 17 persoane

Toţi cei 17 răniţi în deflagraţiile petrecute în imobilul din Sighetu Marmaţiei au fost transportaţi iniţial la spitalul din Baia Mare, cu arsuri.

Şase dintre ei au fost ulterior aduşi la Bucureşti, cu o aeronavă militară. Aeronava a aterizat la baza 90 din Otopeni în jurul orei 09:30. Un echipaj SMURD şi subsecretarul de stat Raed Arafat au însoţit victimele la Spitalul de Arşi din Capitală.

În jurul orei 16:10, alţi nouă răniţi au ajuns în Bucureşti, cu aceeaşi aeronavă a Ministerului Apărării.

"Cei transportaţi la Bucureşti au arsuri de gradul doi sau trei, în special la nivelul feţei", a spus directorul medical al spitalului din Baia Mare, Radu Dragoş. Victimele primei explozii au între 16 şi 23 de ani.

FOTO Cum arată imobilul lovit de exploziile din Sighetu Marmaţiei

Explozie după explozie

Prima explozie din clubul din Sighet s-a produs în jurul orei 0.56, din cauza unei acumulări de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. Se pare că gazul a luat foc în momentul în care trei fete au vrut să aprindă câteva ţigări în baia clubului.

Potrivit primarului din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a doua explozie a avut loc în jurul orei 09:50. "A doua explozie a avut loc în timp ce se efectuau cercetări. Erau acolo militari ISU şi personal de la poliţie, de la Electrica, de la societatea de gaze", a spus prefectul de Maramureş, Alexandru Pocol.

Anchetă de amploare la Sighet

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a fost trimis de ministrul de Interne să conducă cercetările, cu o echipă de specialişti. De asemenea compania E.ON Gaz Distribuţie a delegat o echipă în zonă, la cererea ISU Maramureş.

O ipoteză şocantă vine din partea inspectorului general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că, din primele date, cea de-a doua explozie s-a produs pentru că nu ar fi fost întreruptă furnizarea cu gaze şi electricitate în clădire.

Două dosare penale deschise după exploziile de la Sighetu Marmaţiei

„Două dintre acestea (persoane rănite în a doua explozie - n.r.), șeful de la gaze și adjunctul de la ISU Sighet, sunt foarte grav răniți. Alți doi sunt în stare gravă. Alte cinci persoane au suferit răni dar nu foarte grave. Suntem la spital aici. Vă rog pe toți să ne mobilizăm și să nu îi lăsăm. Sunt oameni tineri între 34 și 40 de ani. Știu că azi este duminică dar îi rog pe medici din București să îi ajute", a spus Eugenia Godja.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Redecorează ȋn roz
STIRI | REALITATEA.NET
15 Septembrie, 12:00
ecuisine.ro
Rulouri cu somon
STIRI | REALITATEA.NET
12 Septembrie, 22:24
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET