Documentul care DINAMITEAZĂ fotbalul românesc. Sandu şi Dragomir, ÎN PERICOL!

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir Documentul ANST

Tribunalul Bucureşti judecă, vineri, acţiunea introdusă de Fotbal Club U Craiova în urmă cu aproximativ un an de zile, prin care s-a cerut constatarea faptului că Mircea Sandu nu a fost ales în mod legal şi că nu are mandat ca preşedinte FRF. Într-o situaţie asemănătoare se află şi şeful LPF, Dumitru Dragomir.

Acţiunea a pornit în urma sesizării faptului că la Adunările Generale din anii 2005 şi 2010, organizate de FRF pentru alegerea preşedintelui şi a celorlalte organe de conducere, au votat persoane care nu au calitatea de asociaţi ai FRF şi care nu aveau dreptul să voteze. Practic, din cele aproximativ 270 de persoane care au votat, numai 80 dintre acestea aveau dreptul legal să voteze, anunţă Ediţie Specială ziarul lui Adrian Mititelu. Astfel, au fost încălcate prevederile Legii 69/2000, prin care se stabilise ca dreptul de vot în cadrul federaţiilor sportive naţionale să aparţină numai cluburilor asociate, nu neapărat şi echipelor participante în competiţii.

 

Practic, Adunările Generale din 2005 şi 2010 sunt nule de drept, iar exercitarea atribuţiunilor de către Mircea Sandu a fost făcută în afara legii. De altfel, nici la Registrul Special al Federaţiilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti, aşa-zisele mandate obţinute în 2005 şi 2010 nu erau înregistrate din aceleaşi motive. Astfel, conform prevederilor Legii 69/2000, un mandat începe să producă efecte din momentul înscrierii lui la Tribunalul Bucureşti, mai scrie sursa citată.
În procesul de vineri, instanţa se va pronunţa pe două capete de acţiune: cererea Fotbal Club Universitatea Craiova că mandatul lui Mircea Sandu a încetat la 25 ianuarie 2005 şi solicitarea Federaţiei Române de Fotbal de a înregistra mandatele din 2005 şi 2010.

Bomba vine de la ANST, care a comunicat instanţei de fond un document exploziv, prin care această instituţie certifică faptul că, în evidenţa sa, vechile cluburi, respectiv CS FC DINAMO BUCUREŞTI, AFC STEAUA BUCUREŞTI, AFC RAPID BUCUREŞTI, AFC NAŢIONAL 2000 BUCUREŞTI, FC CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ, CF OŢELUL GALAŢI, ASOCIAŢIA NEPATRIMONIALĂ FC BRAŞOV, FC ARGEŞ, FC PETROLUL PLOIEŞTI, ASFC SPORTUL STUDENŢESC, CSP UM TIMIŞOARA, CF GLORIA 1922 BISTRIŢA, CS FC FARUL CONSTANŢA sunt active şi că noile entităţi sportive, societăţi comerciale înfiinţate de patroni ulterior, gen SC DINAMO 1948 SA, SC FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA, SC FOTBAL CLUB RAPID SA etc., nu aveau dreptul să participe sau să voteze în cadrul Adunărilor Generale ale FRF / LPF!

Practic, acest document aruncă tot fotbalul românesc în aer, în special pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, care ar fi activat în ilegalitate!

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?