Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Doctorul Mencinicopschi, dezvăluiri despre carnea de cal

După isteria provocată de carnea de cal, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne linişteşte. Dacă animalele sunt sacrificate în abatoare controlate sanitar-veterinar, consumatorii nu au de ce să-şi facă probleme, explică nutriţionistul.

 

Carnea de cal e o carne cu valoare nutritivă foarte ridicată, spune nutriţionistul
Carnea de cal e o carne cu valoare nutritivă foarte ridicată, spune nutriţionistul / FOTO: http://actmedia.eu

"E o carne cu valoare nutritivă foarte ridicată. Este aproape ca vânatul. Conţine 21% proteine şi sub 3% grăsime. Tocmai de aceea, are doar 110 kcal/100 g - adică, de circa trei ori mai puţin decât carnea de porc - şi doar 50 mg de colesterol/ 100 g, mai puţin decât carnea de pui sau decât cea de curcan", a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, scrie libertatea.ro.

Potrivit specialistului, în mod neobişnuit, carnea de cal conţine acizi graşi esenţiali şi, pe lângă faptul că e foarte sănătoasă, are şi un gust foarte bun. "Carnea de cal matur seamănă mai mult cu vânatul şi, înainte de preparare, trebuie fezandată. Carnea de mânz însă nu are nevoie de o preparare specială. E bună oricum”, a mai precizat profesorul, adăugând că singurele probleme legate de acest tip de carne apar atunci când sacrificarea animalelor se face fără control sanitar-veterinar.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET