Din 1 aprilie 2014 vom primi noi acte de identitate. VEZI CUM ARATĂ noul buletin

Din 1 aprilie 2014 vom primi opţional cartea electronică de identitate, putem alege un buletin standard în noul format
Din 1 aprilie 2014 vom primi opţional cartea electronică de identitate, putem alege un buletin standard în noul format
Din 1 aprilie 2014 vom primi opţional cartea electronică de identitate, putem alege un buletin standard în noul format Noul format al cărţii de identitate Noile cărţi electronice de identitate

Noi documente de identitate vor fi eliberate cetăţenilor români din 1 aprilie 2014, după cum prevăd reglementările în vigoare deja.

Avand in vedere ca legislatia in materie trebuie armonizata, Ministerul Afacerilor Interne propune modificarea mai multor acte normative ce stabilesc forma si continutul de date ale documentelor de identitate, potrivit AvocatNet.ro.

Mai precis, institutia propune un nou model pentru actele de identitate ce urmeaza a fi puse in circulatie incepand de anul viitor, acesta fiind in conformitate cu noile dispozitii introduse in luna iulie.

VEZI AICI CUM ARATĂ NOUL MODEL AL CĂRŢILOR DE IDENTITATE

Buletinele electronice se vor elibera incepand din 1 aprilie 2014, iar punerea in circulatie a noilor documente de identitate se va realiza, in mod esalonat, in termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei carti electronice de identitate, pe masura asigurarii cu suportul tehnic necesar a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.

Atentie! Legea nr. 235/2013 stabileste ca, de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cetatenii romani pot opta fie pentru eliberarea unei carti de identitate, fie pentru eliberarea cartii electronice de identitate.

"Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului", a explicat, in luna iunie, Laura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor.

VEZI AICI CUM VOR ARĂTA CĂRŢILE ELECTRONICE DE IDENTITATE

Pentru implementarea corespunzatoare a dispozitiilor acestei legi, este necesara modificarea si completarea mai multor acte normative in domeniu, in vederea instituirii unui cadru normativ metodologic si unitar.

In acest sens, Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea unor acte normative privind aplicarea dispozitiilor legale din domeniul evidentei persoanelor, actelor de identitate ale cetatenilor romani, precum si actelor de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania, precum si pentru aprobarea procedurilor de preluare a datelor biometrice pentru emiterea documentelor electronice si a conditiilor tehnice si aspectelor procedurale si legale privind accesul operatorilor de date cu caracter personal la continutul cip-ului cartii electronice de identitate si cartii electronice de rezidenta.

Concret, proiectul de act normativ stabileste, printre altele, forma si continutul de date ale documentelor de identitate ce urmeaza a fi puse in circulatie incepand cu data de 1 aprilie 2014.

Mai precis, este vorba despre cartea de identitate (C.I.), cartea electronica de identitate (C.E.I), cartea de identitate provizorie (C.I.P.) si dovada de resedinta in cazul cetatenilor romani si de cartea de rezidenta, cartea electronica de rezidenta (C.E.R.), cartea de rezidenta permanenta si cartea de rezidenta electronica permanenta, pentru cetatenii statelor membre ale UE, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene care au resedinta pe teritoriul Romaniei.

Astfel, documentul publicat de MAI prevede ca noile carti de identitate vor contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnici speciale si datele inscrise in mediu de stocare, precum si elemente de particularizare si de siguranta, suplimentare fata de cele aflate in circulatie in prezent. Astfel, datele cu caracter personal vizibile sunt:

- numele si prenumele titularului;

- sexul;

- cetatenia titularului;

- data si locul nasterii titularului;

- semnatura olografa a titularului;

- imaginea faciala a titularului;

- C.N.P.;

- adresa de domiciliu a titularului.

Puteti consulta aici proiectul de act normativ lansat in dezbatere publica de MAI.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alin
17 Jul 14:10
NU LUAM ASA CEVA! E LUCRARE DIAVOLEASCA!
E scis in Biblie de cipuri de 2000 de ani. Vedeti ca Biblia este reala?
"Numarul numelui fiarei este numar de om si este 666"
Sa ne ferim de acest numar si sa nu luam nici un card niciodata, iar daca le avem sa renuntam la ele cat de curand si sa ne spovedim! Conteaza foarte mult sa fim tari in credinta ca sa putem rezista.
Răspunde
0 0
emil
08 Jun 19:49
SI IN LEGATURA CU BULETINU DE INDET. CA A INTRAT IN VIGOARE DE LA 1 APRILIE ESTE MINCIUNA NU ESTE ADEVARAT EU ,TARILE DIN PREJUR DEJA NE CONSIDERA CA SUNTEM INAPOIATI CU ACEST BULETIN , DE CE MI SO S`PUS CUM DE SE POATE SA SE FACA ASA CEVA FARA SEMNATURA PE ACEST ACT ?
Răspunde
0 0
emil
08 Jun 19:43
in legatura cu mesaju care il vad cu 666 este o prostie cu ce imi demonstrati ca este 666 ,va fac o intrebare dvs. aveti card bancar daca aveti de ce va-ti facut aveti grija ca este 666 . GRESEALA
Răspunde
1 -1
Adevarat
12 Mar 20:37
Ascultati!Este illuminati!Pe cipul ala este 666.Ascultati!Revoltati-va!Vreti sa sfarsiti in iad? :(
E illuminati!E diavol!
Răspunde
0 0
anonim
15 Feb 23:27
ma pontea cu poante diansteta vi la noi iar vrei sa mai speli niste bani talharule ce esi , tine minte eu nu team votat si nu vam votat sunt unul dintre miile de romani care nu sa prezentat la vot
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print