Detaliu uimitor descoperit în Cina cea de Taina a lui Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci / FOTO: dailymail.co.uk
Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci

Un detaliu uimitor a fost descoperit de catre un istoric de arta in cunoscuta pictura Cina cea de Taina, a genialului artist Leonardo Da Vinci. Expertul considera ca fetele a doi apostoli ai lui Iisus, Toma si Iacob, sunt de fapt autoportrete ale lui Da Vinci.

Leonardo Da Vinci este artistul din spatele celor mai importante si celebre tablouri ce infatiseaza autoportrete din istorie, potrivit Daily Mail, citat de ziare.com.
Un istoric de arta, Ross King, autorul best-seller-ului "Domul Brunelleschi", crede ca a descoperit noi dovezi privind faptul ca autoportretul lui Da Vinci apare de doua ori in faimoasa sa pictura murala, Cina cea de Taina.

King face referire la un poem scris in anul 1490 de catre prietenul lui Da Vinci, Gasparo Visconti, in timp ce Leonardo a pictat Cina cea de Taina. In acesta, Visconti se arata amuzat de faptul ca un artist anonim si-a pictat chipul in lucrarile sale.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -2
04 mai 19:39
Mare jmecherie.ba da ce descoprerire.pai poate da vinci asta a vrut sa arate ca a fost important,si s-a pictat acolo.
Răspunde
6 -4
NEAGU MIRCEA
19 aug 14:39
BUCURESTI 19 AUGUST 2012 2:15 PM
HAI SA-MI DAU SI EU CU PAREREA , DESPRE DETALIU UIMITOR DESCOPERIT IN CINA CEA DE TAINA A LUI LEONARDO DA VINCI !
DACA NE UITAM LA ACEEA FOTOGRAFIE , REPRODUCERE FOTO DUPA TABLOU , IN PICTURA , LA FERESTRE , LUMINA SOARELUI , VINE DE LA APUS .
INSA , STAU EU SI MA INTREB :
OARE , ACEL TABLOU , CINA CEA DE TAINA A LUI LEONARDO DA VINCI , OARE , LA CE ORA O FI FOST ? , CINA CEA DE TAINA ?
DACA PRIVIM MAI ATENT ACEL TABLOU , CINA CEA DE TAINA , PERSOANA DIN TABLOU , DIN PICTURA , CU DENUMIRE PE FOTO : THOMAS / LEONARDO , ARE PRIVIREA CATRE STANGA , LA UN UNGHI DE CIRCA 45 DE GRADE , IAR IN SPATELE SAU , UNDEVA IN DEPARTARE , DAR CARE NU SE VEDE IN TABLOU , PARE A FI SOARELE .
DECI , THOMAS / LEONARDO , CU UNGHIUL DE 45 DE GRADE , POATE SA REPREZINTE DE FAPT , SI UNGHIUL DE 45 DE GRADE , CARE ESTE SOARELE LA ACEEA ORA , SI PROBABIL , SA INDICE SI ORA , DOAR PRIN POZITIA CAPULUI LUI THOMAS / LEONARDO , IN UNGHI DE 45 DE GRADE .
IN PARTEA STANGA AL TABLOULUI , JAMES THE LESSER / LEONARDO ? , POZITIA CAPULUI IN TABLOU , ESTE LA UN UNGHI DE 180 DE GRADE .
DECI , 180 DE GRADE , PE PLAN ORIZONTAL , SI CU 45 DE GRADE , TOT DIN PLAN ORIZONTAL , DAR CARE IESE DIN TABLOU ( CELE 45 DE GRADE ) , DIN PLAN ORIZONTAL , LA UN UNGHI DE 45 DE GRADE , IAR FUNDALUL TABLOULUI , FIIND FERESTRELE , PROBABIL , CA LEONARDO DA VINCI , A VRUT SA NE ARATE , CAM LA CE ORA A FOST CINA CE-A DE TAINA , PRIN POZITIA UNGHILUI DE 45 DE GRADE , CARE DE FAPT ERA , PROBABIL , POZITIA SOARELUI PE CER LA ACEEA ORA .
MAI CONTEAZA SI POZITIA UMBRLOR LA 45 DE GRADE , DAR N-AM STAT SA STUDIEZ , MAI MULT IN DETALIU TABLOUL , DIN REPEZEALA DE A RASPUNDE CU UN COMENTARIU CAT MAI URGENT , IAR , LEONARDO DA VINCI , A PICTAT LA UN NIVEL INTELECTUAL EXTREM DE RIDICAT , IAR A FACE ASTAZI , O ANALIZA DE ARTA , ESTE EXTREM DE COMPLICAT , CHIAR SI PENTRU UN EXPERT IN ARTA .
Răspunde
0 -2
Cineva Anonim
19 aug 21:58
2 Si cu ce ma incanta pe mine faptul ca stiu ora la care a fost Cina cea de taina ? Dupa explicatiile tale avem 2 ore concurente , ora 10 : 45 si ora 9 : 55 ....ambele pot fi dimineata si a doua poate fi seara .... dar e putin probabil ca soarele sa apuna fix la 9 55 ... ma rog , nu mai conteaza . Pe mine nu ma intereseaza ora si data ci motivul cinei ce-a de taina sau semnificatia ei pt leonardo sau daca s-a folosit de o scena biblica pt a ne transmite altceva .....
15 -4
mihai
19 aug 10:55
Mare lucru ! Asta e nimic pe lângă descoperirile din teza de doctorat a lui Ponta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print