De ce este APOCALIPSA mai aproape decât am fi crezut

O erupţie a unui supervulcan ar putea provoca o catastrofă
O erupţie a unui supervulcan ar putea provoca o catastrofă
O erupţie a unui supervulcan ar putea provoca o catastrofă Coreea de Nord dispune de arme nucleare cu care ameninţă frecvent Occidentul şi Coreea de Sud Asteroidul 2012 DA14 va trece razant pe lângă Terra în 2013 O stea, înghiţită de o gaură neagră Lumea după Apocalipsă Lumea după Apocalipsă Sfaturi de supravieţuire în caz de Apocalipsă Lumea după Apocalipsă Lumea după Apocalipsă Lumea după Apocalipsă Lumea după Apocalipsă Cum va arăta Terra după Apocalipsă

Fără predicţii mayaşe reinterpretate şi fenomene paranormale. Apocalipsa este mai aproape decât am crede şi are cauze naturale.

Predicţiile mayaşe reinterpretate de "cunoscători" i-au pus pe mulţi pe gânduri, iar unii oameni aşteaptă ca lumea să intre în nefiinţă chiar anul acesta. Există însă cauze mult mai credibile care ar putea determina fenomene catastrofale şi sfârşitul omenirii în forma pe care o ştim cu toţii. Iată cel puţin 4:

Panică în Europa: Vulcanul islandez Katla se pregăteşte să erupă

1. Erupţia unui SUPERVULCAN

Există în lume sute de vulcani activi chiar în aceste momente, dar printre ei se află aşa-numiţii supervulcani, a căror erupţia riscă să producă o catastrofă.

Vulcanul Yellowstone, din SUA, spre exemplu, este capabil să producă o erupţie ce ar afecta în mod direct o suprafaţă de 1000 de kilometri pătraţi. Erupţia ar arunca în aer 2000 de milioane de tone de acid sulfuric şi ar produce echivalentul unei "ierni nucleare", blocând lumina solară pentru mai mulţi ani.

Avem un vulcan şi mai aproape de noi, în Islanda. Vulcanul Katla are un crater de aproape 10 kilometri şi este ce de-al patrulea mare vulcan al planetei, scrie Green Report. Erupţia acestuia ar putea provoca inundaţii catastrofale, provocate de topirea gheții, apă ce s-ar revărsa în Oceanul Atlantic.

GATA DE RĂZBOI Trei scenarii apocaliptice care ameninţă omenirea

2. Războiul NUCLEAR

Două dosare nucleare dau bătăi de cap comunităţii internaţioanle. Coreea de Nord deţine deja arme nucleare şi negocierile cu regimul "războinic" de la Phenian nu merg foarte bine.

Iranul este de asemenea acuzat că doreşte să îşi construiască arme nucleare, un lucru pe care Teheranul îl neagă. Diplomaţii se tem că dacă Iranul obţine arma nucleară, tensiunile din orientul Mijlociu, o zonă deja volatilă, ar exploda.

Un asteroid va trece în 2013 pe sub sateliţii artificiali ai Terrei


3. Un impact cu un ASTEROID

Considerat de unii doar un subiect de filme SF, posibilul impact cu un asteroid poate fi mai aproape decât am crede.

Un asteroid de 50 de metri, cu puterea de distrugere a unei bombe nucleare, va trece aproape de Pământ în 2012.

Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lângă Pământ pe 15 februarie 2013, la o distanţă de doar 24.000 de kilometri, adică mai aproape decât mulţi sateliţi comerciali.

O stea a fost înghiţită de o gaură neagră supermasivă VIDEO


4. O GAURĂ NEAGRĂ

În 2011, NASA a surprins şi a observat un fenomen rar: o gaură neagră a înghiţit o stea. După ce steaua a fost devorată, din gaura neagră a ieşit un jet de plasmă, cu o lungime de mii de ani de lumină. Acest eveniment extrem de rar a avut loc la patru miliarde de ani lumină faţă de Terra.

Astronomii cred că în galaxia noastră există milioane de găuri negre, care, precum stelele, se mişcă încet prin cosmos şi care s-ar putea apropia periculos de mult de sistemul solar.

Un astfel de eveniment mai are însă de aşteptat.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?