CUTREMUR PUTERNIC în Vrancea, resimţit şi la Bucureşti. L-AŢI SIMŢIT?

CUTREMUR ÎN VRANCEA
CUTREMUR ÎN VRANCEA
CUTREMUR ÎN VRANCEA Cutremur în Vrancea

CUTREMUR VRANCEA. Un nou SEISM a avut loc, sâmbătă seara, la ora 22:52, în România, în zona Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 4,6 - 4,8 şi s-a produs la o adâncime de 67 de kilometri.

Cutremur în România. Un seism cu o magnitudine de 4,6 - 4,8 s-a produs, sâmbătă seara, la ora 22:52, în zona Vrancea. Seismul s-a resimţit puternic în Bucureşti. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 67 km.  Seismul a fost resimţit şi la Roman, Ploieşti, Bacău, precum şi în centrul şi estul Munteniei.

Vineri noapte, un alt cutremur cu magnitudinea 3,4 a avut loc în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâcime de 118 kilometri şi a fost urmat de o replică de 2,6.

"Zona Vrancea este destul de tensionată şi putem oricând să ne aşteptăm la un cutremur mare. Nu trebuie să ne gândim că vine anul acesta sau anul viitor, dar nu putem neglija această posibilitate. Trebuie să fim pregătiţi pentru un astfel de eveniment", a spus, recent, Mircea Radulian, director ştiinţific la Institutul Naţional de Fizică a Pământului, la Kanal D.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a avertizat că un cutremur de 5-6 grade pe scara Richter se poate produce "în perioada imediat următoare", iar un cutremur catastrofal va lovi România în preajma anului 2040.

"Părerile diferă şi pot diferi categoric. Personal, sunt foarte sceptic în ceea ce priveşte aceste predicţii. Aceste metode folosite de seismologi sunt foarte foarte diferite. Şi, atenţie, au un grad foarte mare de eroare. Aproape că nu trebuie să crezi în ele. Realitatea e că încă suntem departe de a face predicţii cu grad de eroare redus", spune, într-un interviu pentru Libertatea.ro, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP). 

Una dintre metodele des folosite de seismologi este cea bazată pe statistică, arată Radulian. Potrivit calculelor strict statistice, un cutremur de 5 grade apare în zona Vrancea cam o dată la 2 ani, iar unul de 6 cam la 8-10 ani. 

"Statistic, un cutremur de 5-6 grade pe scara Richter ar putea apărea în 2012-2013", spune Radulian. În ceea ce priveşte cutremurul catastrofal prezis de seismologul Gheorghe Mărmureanu pentru perioada din jurul anului 2040, Radulian crede că este o predicţie uşor hazardată.

Seismolog român: În Vrancea, riscul producerii unui cutremur de 6,5 grade nu poate fi neglijatAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
Lorin Fortuna
02 dec 16:31
Ok, daca 4,6 grade e PUTERNIC, cum se cheama unul de 7 grade?
Răspunde
0 -1
Andrei
02 dec 15:13
Coincidenta sau nu, ultimul cutremur mai serios din Romania (6 grade) a avut loc in noiembrie 2004, fix cu o luna inainte de alegeri :) Sa fie asta un semn ca nu ne indreptam in directia buna?
Răspunde
0 -1
Gica
02 dec 14:42
“Peisajul” actual al evenimentelor ar putea sa ne puna pe ganduri. Sporirea evenimentelor naturale negative (cutremure, eruptii vulcanice, tornade, vijelii…), cat si inrautatirea continua a vietii oamenilor (datorita scaparii de sub control a proceselor economice, financiare…), se datoresc unei componente ce nu mai poate fi introdusa in calculele astrologice obisnuite.
Pana in 1988, sistemul solar a traversat polaritatea S. galactica (polaritate de tip magnetic/informational), cu un surplus yang fata de polaritatea N. Galactica, aceasta, bineinteles, pe un fond dominant gravitational/yin manifestat de centrul galactic [adica, existand un surplus de electronegativitate "subtila"/informationala, ce s-ar traduce prin existenta unui surplus de fronturi energetice yang ce au aceeasi "natura" cu fronturile portante ale fotonului sau, de asemenea, putandu-se produce si o reducere a manifestarii informationale de ansamblu yin; raportul fronturilor yang/yin in aura energo-informationala dau "culoarea" acesteia, benefica sau nebenefica]. Manifestarea yang prin reteaua universala (reteaua fortei a cincea, componenta pasiva) este de diminuare a vibratiei universale, dar si a vibratiei structurarilor intalnite. Manifestarea yin prin reteaua universala este de sporire/grabire a vibratiei universale, dar si a vibratiei structurarilor intalnite. Astfel, surplusul yang de pana in 1988 a diminuat si manifestarile preponderent yin (nocive), dar si manifestarile preponderent yang (benefice), apropiindu-le ca valoare totala. De aceea, si afacerile si acumularile materiale s-au putut contura, chiar si pe baze mai putin “ortodoxe”. Orbita galactica a sistemului solar, sub un anumit unghi (nu transversal), daca in 2000 a traversat “ecuatorul” galactic, va urma sa intre, dupa acesti inca 12 ani (pana in 2012) de “descongestionare”, in polaritatea opusa, yin. Se simte deja influenta de sporire (nociva) a tuturor manifestarilor… Si “nocivul” va spori in manifestarea sa, si “beneficul” va spori in manifestarea sa.
Daca, pana in 1988, “binele” si “raul” se apropiau, din 2012, acestea se vor detasa clar, raul/nocivul fiind in pericol sa „dispara” (din sistem) daca ne referim la structurari ce emit in acest fel.. Cu alte cuvinte, nu va mai merge cu acumularile incorecte, iar cei in cauza vor pierde (incercand sa ma exprim fin). Pe de alta parte, noi, nefiind decat “unelte” ale destinului, ne vom juca unii cu altii precum in niste roluri dintr-un teatru prost. Cum adevarata cauza (“subtila”) a tuturor relelor este surplusul de acumulare yin (reteaua campului magnetic terestru, prin acest tip de acumulare, provoaca efectele ce noi le consideram cauze ale producerii cutremurelor, eruptiilor vulcanice…), se recomanda, precum cei ce desfasoara activitati spirituale au mai facut-o si in 2001, 2009, 2010 (cand s-au anulat, diminuat, comutat cutremure), sa se desfasoare actiuni preponderent yang (meditatii, rugaciuni, antrenarea entitatilor evoluate ce ne supravegheaza) sau, macar, sa se incerce, pana nu e prea tarziu, sa se inteleaga aceste procese; de-ar fi si numai deschidere spre intelegerea acestora. Daca, intr-adevar, cele expuse se vor adeveri, ne putem gandi (nemaiprezentand acum si alte argumente) la Evanghelia lui Ioan si la noi forme de control si siguranta in domeniile: social, economic sau financiar; daca va mai fi cazul pentru acesta din urma. O sansa ar fi intrarea in noul ciclu de 10 ani numerologici, 2011 – 2020, in care vom fi in crestere. “Mileniul trei (n.a.= si urmatoarele, la nevoie) va fi religios sau deloc”…
Cat despre „sfarsitul timpului”, acesta poate accesa doua forme de manifestare: 1) incetarea expansiunii sistemelor cosmice si intrarea in procesul (invers) de contractie, datorita schimbarii raportului de faze de vibratie universale, adica defazarea vibratiei materiei fata de cea universala si a celei antimateriale fata de cea universala (fata de cea a campului universal, denumit si eter sau forta a cincea componenta pasiva); cu alte cuvinte, inversarea identitatilor materiei si antimateriei, intre ele, proces intalnit in nove, supernove; 2) incetarea expansiunii sistemelor cosmice si intrarea in procesul (invers) de contractie, datorita inversarii doar a ciclului evolutiv, dar fara inversarea identitatilor materiei si antimateriei, intre ele. Intrucat, ca procese, ambele variante sunt posibile, trebuie avut in vedere, deci, daca intr-un sistem sau intr-o grupare de sisteme cosmice exista conjuncturile energetice, informationale (raportul maselor si puterilor de interactionare, compatibilitate energetica si informationala, mod specific de relationare dintre/intre componentele de sistem cu aceeasi identitate sau opusa etc), pentru „a se da peste cap” raportul vibratoriu de sistem sau numai doar acelea de a incetini si opri procesele evolutive, urmandu-se un curs invers al manifestarilor numai datorita descresterii (inversarii) raporturilor de „forte” [aceasta, datorita punerii in valoare in mod diferit, in timp, fata de reteaua universala (prin contactarea acesteia de catre „timpi” vibratorii diferiti, aflati intr-un curs de desfasurare intern structural), a proprietatilor de transmitere a starii vibratorii a structurarilor de materie si antimaterie]...
Răspunde
3 -1
Bogdan
02 dec 14:07
Panicatilor, pe infp.ro cel mai mare cutremur inregistrat in ultimele zile este de 3.2 grade, Iar numai aveti ce scrie si bagati panica in prostime?
Răspunde
2 -4
de la PDL Roman
02 dec 13:07
Ce trebuie sa se intample ca sa intelegeti ca nu mai trebuie sa-l injurati pe Traian Basescu? El e Dumnezeu. Nu intelegeti?
Răspunde
3 -4
Dobre Daniel
02 dec 14:40
7 Trebuie sa il injuram si mai rau pe acest nenorocit al Romaniei.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
1 0
Ela
02 dec 09:18
Nu, chiar atipisem la tv! Am vazut ulterior doar stirea....
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
15 -6
Radu
02 dec 08:52
Nu a fost nici un cutremur, s-a impiedicat Oana Roman si a cazut :)
Răspunde
10 -5
Traian Mitrica
02 dec 05:17
SUNTETI DISTRUSI COMPLET LA CREIER, DACA ASTA A FOST SEISM PUTERNIC, CE SA MAI DISCUTI : TARATZE AVETI IN CAP...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print