Curling-ul, noua atracţie pentru bucureşteni VIDEO

Bucureştenii au practicat curling-ul într-un mall din Capitală
Bucureştenii au practicat curling-ul într-un mall din Capitală / FOTO: RTV

Bucureştenii au avut parte de o experienţă inedită când au încercat pentru prima oară un sport de iarnă, în plină vară. Curling-ul, devenit sport olimpic, constă în dirijarea unor pietre pe o pistă de gheaţă. Deşi acestea cântăresc aproape 20 de kilograme, concurenţii au nevoie mai mult de eleganţă decât de putere.

Curling-ul este un joc de echipă care urmăreşte direcţionarea blocurilor de piatră cât mai aproape de centrul ţintei, trasat pe gheaţă.

"Este un sport foarte frumos. Îmbină în mod deosebit partea tehnică, de măietrie, cu cea practică. De la un punct încolo, devine foarte mult parte de strategie şi tactică, şi de aceea e comparat cu şahul. I se mai spune şah pe gheaţă", a declarat Allen Coliban de la Federaţia Română de Curling.

Bucureştenii s-au declarat încântaţi de curling şi promit să revină pe patinoarul de la AFI Cotroceni sau pe cel de la Flamaropol.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print