Cum să-ţi faci un beci

Beci decofrat
Beci decofrat / FOTO: casadex.ro

Intrarea în beci poate fi lângă casă, intrarea făcându-se de afară, dar în acest caz veţi aduce în casă praf şi mizerie sau din casă, varianta optimă pentru persoanele comode. Beciul trebuie amplasat spre nord, astfel soarele nu va ajunge sa bată, iar în beci va fi temperatura ideală, de 4-5 grade, tot timpul anului.

În cazul în care vreţi să vă construiţi o casă, după turnarea fundaţiei, foarte important este cum faceţi beciul, pentru a nu intra apa în el şi a menţine o temperatură scăzută. Potrivit casadex.ro, dacaă doriţi bgeci la casă, trebuie să ştiţi acest lucru încă din faza proiectului. Beciurile făcute ulterior, lângă casă, nu sunt la fel de eficiente şi sunt mai greu de întreţinut.

Intrarea în beci poate fi lângă casă, intrarea făcându-se de afară, dar în acest caz veţi aduce în casă praf şi mizerie sau din casă, varianta optimă pentru persoanele comode.

Beciul trebuie amplasat spre nord, astfel soarele nu va ajunge sa bată, iar în beci va fi temperatura ideală, de 4-5 grade, tot timpul anului.

Beciul nu trebuie să fie foarte înalt. Ideal ar fi să aibă intre 2,20 şi 2,50 metri.

Săparea fundaţiei se va face cu buldo sau manual. Apoi se toarnă o “talpa de beton”, sub care se aşează refuz de ciur (vezi foto). Refuzul de ciur este format din pietre mari, prin care apa va trece cu uşurinţă. Peste talpa de beton se ridică cofrajul. În jurul cofrajului, la exterior, se aşeaza un furtun cu diametrul de 10 cm, numit furtun de dren (are de-a lungul lui găuri fine). Acesta are menirea de a prelua apa ce ajunge la nivelul de jos al beciului.

La final, după cofrarea pereţilor laterali şi a plăcii beciului, se toarnă beton în cofraj. După decofrarea exterioară a pereţilor, se face umplutură cu refuz de ciur, pe toate lateralele acestuia, peste care se adaugă pământ, mai scrie casadex.ro.

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print