Cum să izolezi o mansardă

Cum se izolează o mansardă
Cum se izolează o mansardă / FOTO: casadex.ro

Pentru izolarea unei mansarde sun necesare polistiren, vată minerală şi rigips.

După ce a fost montat acoperişul unei case, poate fi izolată şi mansarda. Casadex.ro prezintă paşii care trebuie făcuţi pentru izolarea unei mansarde şi ce materiale sunt necesare pentru aceasta.

Paşii pentru izolarea şi finisarea tavanelor unei mansarde:

- montarea polistirenului expandat. Indicat este să aiba o grosime cât mai mare, pentru o termoizolaţie eficientă;

- montarea vatei minerale. Şi aceasta este de diferite grosimi. Cu cât vata minerală este mai groasă, cu atât mai bună va fi termoizolaţia;

-montarea rigipsului.

Materiale necesare pentru izolaţia mansardei:

Polistiren. Se calculeaza necesarul de polistiren pentru toată zona de tavane. Polistirenul se găseşte cel mai des la pachete.

Vata minerală. În mod normal, aceiaşi metri pătraţi de polistiren se vor regăsi şi în metri pătraţi de vată minerală. Vata se găseşte la role.

Rigipsul (placi din gips-carton). Pe lângă rigips mai sunt necesare şi: profile metalice UD şi CD (cu pereţi subţiri), piese de suspendare CD, şuruburi, tije, dibluri, bandă de etanşare, chit de rosturi rigips etc.

Atentie: La băi şi bucătării se foloseşte rigips special tratat, contra umidităţii, de culoare verde.

Citeşte şi cum se montează tavanele de rigips pe casadex.ro

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print