Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Cum opreşti menstruaţia. Metode eficiente pentru noaptea de Revelion

Pentru femei menstruatia reprezintă o dovadă a bunei funcţionări a organelor genitale şi poate fi considerată un marker al sănătăţii sexuale. Află cât de eficiente sunt metodele folosite pentru scurtarea menstruaţiei şi dacă îţi pun sau nu sănătatea în pericol.

Pilula care opreşte menstruaţia
Pilula care opreşte menstruaţia

Când ai dureri şi o sângerare abundentă, chiar şi 4-5 zile de menstruaţie pe lună ţi se pare prea multe, mai ales dacă "pică" într-o perioadă când ai avea alte planuri. Aşa că femeile au fost mereu în căutarea unei soluţii pentru a-şi controla mai bine menstruaţia, atât ca durată cât şi ca perioadă. Din păcate, o metodă eficientă şi complet sigură nu s-a găsit până acum, scrie unica.ro.

Vitamina K este folosită în tratamentul ciclului abundent şi prelungit atunci când cauza lui este chiar carenţa acestei vitamine cu rol în coagularea sângelui. Dacă ai un nivel normal al vitaminei K în organism şi o menstruaţie normală, tratamentul cu această vitamină ar putea fi periculos, mai ales făcut fără recomandarea medicului. Şi oricum, după spusele farmaciştilor, vitamina K nu face decât să micşoreze sângerarea, nu opreşte menstruaţia complet.

Metode naturale, baia caldă şi sexul 

Deşi nu s-a dovedit ştiinţific, unele femei susţin că sexul în timpul menstruaţiei scurtează perioada de sângerare. Explicaţia ar fi că orgasmul declanşează contracţii uterine, care grăbesc eliminarea lichidului menstrual. La fel ar funcţiona, se spune, şi băile calde sau căldura aplicată pe abdomen. Sunt metode pe care le poţi încerca pentru a te convinge singură, având în vedere că nici sexul, nici băile calde nu prezintă un pericol.

Tratamente din plante pentru scurtarea menstruaţiei

Din nou, efectele se văd pe termen lung, dar poţi încerca tratamente naturiste cu plantele cunoscute ca având efect tonic asupra sistemului reproducător feminin: zmeur, primulă, ghimbir, Vitex Agnus Castus. Pe lângă faptul că scurteză ciclul, acestea previn durerile menstruale şi simptomele sindromului premenstrual.

Pilula care opreste menstruatia

O serie de medici si cercetatori au studiat aceasta problema si au contstatat ca intr-adevar se poate opri menstruatia cu ajutorul anticonceptionalelor, fara a mai fi resimtite toate simptomele ce insotesc lunarele sangerari uterine. Pentru moment cea mai mare parte a medicilor ginecologi si nu numai afirma ca administrarea permanenta a unor astfel de anticonceptionale nu ridica riscuri cu privire la sanatatea femeii, ele comportandu-se si avand aceeasi factori de risc ori efecte adverse ca si celelalte anticonceptionale, scrie garbo.ro.

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
4 retete light sud-americane
STIRI | REALITATEA.NET
14 Septembrie, 10:00
ecuisine.ro
Rulouri cu somon
STIRI | REALITATEA.NET
12 Septembrie, 22:24
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET