Cum arată REGIONALIZAREA României în varianta USL şi cine ar putea fi guvernatorii

Harta României
Harta României
Harta României Proiectul de reorganizare administrativă

Potrivit proiectului de reorganizare administrativă pregătit de Guvernul Ponta, prezentat în emisiunea REALITATEA LA RAPORT, România va avea în viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest şi Bucureşti-Ilfov.

Potrivit proiectului, cele opt regiuni vor fi:

Nord- Est: Suceava, Botoşani, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi

Sud-Est: Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa

Nord Vest: Bihor, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud

Sud: Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa

Vest: Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş

Sud- Vest: Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Mehedinţi

Centru: Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureş, Alba

Bucureşti- Ilfov

Vă prezentăm numele vehiculate pentru funcţiile de guvernatori ale viitoarelor regiuni.

Nord- Est: Gheorghe Nechita - PSD, Romeo Stavarache- PNL, Cristian Adomniţei- PNL, Gheorghe Flutur - PDL

Sud-Est: Nicuşor Constantinescu, Miron Mitrea - PSD

Nord Vest: Ioan Rus - PSD, Ilie Bolojan - PNL, Alin Tişe - PDL

Sud: Silvian Ciupercă - PSD, Dan Motreanu - PNL

Centru: Gyorgy Frunda- UDMR, Mircea Cazan- PNL, Ciprian Dobre - PNL, Ion Ariton- PDL

Bucureşti-Ilfov: Codruţ Sereş- PC

Vest: Ilie Sârbu - PSD, Sorin Frunzăverde - PNL

Sud-Vest: Darius Vâlcov - PSD

Până în prezent, Guvernul nu a stabilit dacă guvernatorii vor fi aleşi sau numiţi.

Nichita: Guvernatorii ar trebui aleşi prin vot indirect

Primarul muncipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, vehiculat pentru a fi guvernator în regiunea Nord-Est, a declarat la Realitatea TV că regiunea menţionată are cca 3,6 milioane locuitori. El a pledat pentru alegerea guvernatorilor prin votul primarilor şi al consilierilor judeţeni din regiune.

"Noi, dacă creionăm regiunile în altă formă, incepem un tămbălău fără marginişi nu mai facem nimic. Anul acesta trebuie să fim foarte eficienţi. Oricând putem găsi altceva, dar deschidem cutia Pandorei şi incepem să gândim pe criterii etnice (...)", a declarat Nichita, întrebat în legătură cu oportunitatea împărţirii ţării în cele 8 regiuni.

"Important e să aplicăm votul democratic, sunt de acord cu votul indirect -  primarii din regiune, consilierii judeţeni să voteze guvernatorii, adică între 700 şi 800 oameni care au fost aleşi şi pot alege mai departe consiliul regional", a adăugat primarul.

Intrebat dacă vizează funcţia de guvernator, Nichita a replicat: "Sunt primar, am in vedere sa duc proiecte de modernizare, in clipa in care regionalizarea se va face, după aceea vom discuta efectiv ce e mai bine pentru regiune. nu conteaza Nichita, x sau Y, ci proiectul in sine".

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Adrian
04 Apr 12:48
Nu vreau regionalizare. Stramosii nostrii sau luptat prea mult sa ne uneasca. Au suferit prea mult despartiti. Sute de ani ne-am chinuit sa fim uniti. De ce sa uitam ce au facut Mihai Viteazul si Alexandru Ioan Cuza. Partidul asta va pleca de la conducere. Nu vrem sa suferim din cauza intereselor lor.
Răspunde
0 0
Adrian
04 Apr 12:48
Nu vreau regionalizare. Stramosii nostrii sau luptat prea mult sa ne uneasca. Au suferit prea mult despartiti. Sute de ani ne-am chinuit sa fim uniti. De ce sa uitam ce au facut Mihai Viteazul si Alexandru Ioan Cuza. Partidul asta va pleca de la conducere. Nu vrem sa suferim din cauza intereselor lor.
Răspunde
0 0
Boian Florin
14 Feb 21:43
am avut un rand de politicieni, acum am doua randuri , dar nu inteleg de ce voi avea nevoie de trei randuri de politiciei de subventionat? pentru fiecare politician in plus din pensia mea trebuie sa mai cedez un leu! nimeni nu ma poate convinge ca va fi spre binele meu. tara asta n-a fost in stare sa formeze 1 echipa de baieti capabili sa atraga fonduri, de unde v-a scoate 8 echipe capabile? si multe altele
Răspunde
0 0
Tudor
06 Feb 12:35
Orasul Iasi nici centru regional?Vai de capul celor care au intocnit aceasta regionalizare!!!
Răspunde
0 -2
A.I
20 Jan 23:14
O sa aduca ceva fonduri europene regionalizarea romanie....i ce ma bucura pe mine e ca o sa avem 8 guvernatori si o sa fie o competitie pentru ca o sa se vada cine e mai bun , cine fura , cine dezvolta ceva sau cine sta degeaba....

Si romanul o sa poata sa zica guvernatorul din zona X face ceva al nostru ce a facut ? Si asa il schimba mult mai usor daca nu e bun...

Un lucru mai important e ca puterea o sa fie mai separata nu o sa mai apartina la un singur om sau doi.... pentru ca regiunile o sa aiba si autonomie....
Răspunde
3 0
Easy Come Easy Go
19 Jan 21:55
Deci se mai pune de-un rand de sefi. La birocratia si lentoarea de pana acum o sa mai trebuiasca sa te mai iei stampilile pL2dii masii si pe la capitala regiunii pL2dii masii de birocrati imputiti murir-ar!
O sa alergam ca dementii dupa stampile si-o sa fim in faliment!
Răspunde
3 0
joaca de copil
20 Jan 06:43
3 Cum arata harta ? Pai arata dupa mintea lui dragnea . A grupat niste judete pentru ca regiunile sa aiba aproximativ aceeasi suprafata (nu si locuitori) desi unele capitale vor fi la marginea hotarului deci problema distantelor cade din start . Este deci foarte , foarte multa gandire . Pai asa, mai bine se accepta provinciile istorice .
2 0
daca ....
21 Jan 06:04
4 Daca se lasa aceasta complicata lucrare pe mainile unui diletent ca Dragnea dublat de gazetari inculti , atunci sunt toate sansele sa iasa o mare belea nationala . Este necesar ca intelectuali de marca , academicieni , profesori, experti diversi sa contribuie la acest proiect . Desi in acesti ani nu este o prioritate .
5 0
diaspora
19 Jan 05:37
Nu este nevoie la momentul actual de nici o regionalizare a Romaniei . Ar produce un haos suplimentar celui existent . Nu frica de proiectul minoritatii maghiare trebuie sa grabeasca acest proces . Dragnea si echipa sa sunt prea grabiti . Au multe altele de facut .
Răspunde
7 -1
asultana
18 Jan 23:13
Regionalizarea este primul pas spre federalizare
Răspunde
8 0
corect !
18 Jan 23:46
6 Corect , dar interesele cu cotizatiile ilicite catre centru este mai puternica . Dragnea a cantarit avantajele si dezavantajele din punctul de vedere al partidului mamut din teritoriu .
2 -4
anti dismas
18 Jan 22:52
De cand e Bacaul mai mare decat Galatiul?Mai pune si tu mana pe o carte inainte sa postezi aberatii.
Răspunde
0 -6
dismas
18 Jan 20:46
Prea mari regiunile si le trebuie un numar nu puncte cardinale sau numere
1- SV- BT- NT- IS - regiunea Iasi
2- BC- VS- VR- GL- regiunea Bacau
3- BR- TL- IL- CL- CT -regiunea Constanta
etc , fiecare regiune trebuie sa aiba numele celui mai mare oras
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print