Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Criza din Cipru scade încrederea în economie a afaceriştilor germani

Criza din Cipru reinflamează temerile legate de situaţia zonei euro şi scade încrederea în economie a mediului de afaceri din Germania, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Criza din Cipru scade încrederea în economie a afaceriştilor germani
Criza din Cipru scade încrederea în economie a afaceriştilor germani / FOTO: FOTO: www.wall-street.ro

Încrederea în economie a şefilor de companii din Germania a scăzut în martie pentru prima dată în cinci luni, de la cel mai ridicat nivel al ultimelor 10 luni, după ce criza din Cipru a reinflamat temerile legate de situaţia zonei euro, potrivit Bloomberg.

Indicele calculat de institutul Ifo prin consultarea a circa 7.000 de directori de companii a scăzut în luna martie, deşi analiştii anticipau o îmbunătăţire.

"În pofida declinului, nivelul indicelui calculat de Ifo sugerează creştere economică în primul trimestru. Totuşi, un început bun nu este garanţia unui final fericit. Noi incertitudini şi tensiuni din zona euro ar putea afecta recuperarea economică", a declarat Carsten Brzeski, economist la ING Group în Bruxelles.

Mai mulţi indicatori recenţi sugerează o încetinire a activităţii economice, notează Bloomberg.

Un indicator al industriei prelucrătoare din Germania, bazat pe consultarea managerilor responsabili cu achiziţiile, a coborât în mod neaşteptat sub pragul de 50 de puncte în martie, semnalând contracţie.

La nivelul zonei euro, indicii privind activitatea din industria prelucrătoare şi servicii au evidenţiat un declin mai accelerat decât anticipau analiştii.

Banca Centrală Europeană a înrăutăţit în martie prognoza economică pentru zona euro. Astfel, economia uniunii monetare se va contracta cu 0,5% în acest an, urmând să crească cu 1% anul următor.
Banca centrală a Germaniei antipcipează un avans al PIB de 0,4% în acest an şi de 1,9% pentru 2014.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET