Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Copil român readus la viaţă de medicii americani prin îngheţare – VIDEO

Caleb Teodorescu, un copil de doi ani din statul Arizona, a fost readus la viaţă după ce inima lui a fost oprită timp de 40 de minute printr-o procedură medicală inovatoare care presupune reducerea funcţiilor vitale ale corpului prin scăderea temperaturii corpului, scrie ABC News.

Caleb Teodorescu şi părinţii săi, Mihaela şi Ovy
Caleb Teodorescu şi părinţii săi, Mihaela şi Ovy / FOTO: ABC News

Băieţelul a fost considerat mort din punct de vedere clinic atunci când a ajuns la spital împreună cu mama sa, Mihaela Teodorescu, fără să aibă puls şi fără să respire. Mama sa îl găsise cu faţa în jos, plutind în piscina familiei.

"A fost considerat mort înainte să ajungă la spital", susţine medicul Corey Philpot, pediatru la Centrul Medical Banner Thunderbird din Arizona. Atunci când medicul a încercat tratamentul care avea să îl salveze, Caleb era în comă şi respira cu ajutorul aparatelor. Medicii susţin că decizia de a aplica hipotermia terapeutică a fost cea care a dus la salvarea vieţii copilului şi la   reducerea riscurilor de daune cerebrale.

Micuţului i-a fost redusă temperatura corporală până la 32 de grade într-un decurs de 24 de ore pentru a încetini funcţiile corpului şi ale creierului. Medicii l-au readus la o temperatură normală pe parcursul a patru zile. Cu toate că medicii le spusesră să nu îşi facă mari speranţe şi că, în cazul în care Caleb trăieşte, el nu va mai fi niciodată la fel ca înainte, părinţii săi au sperat pănâ în ultima clipă şi miracolul s-a produs.

"Medicul ne-a spus că în 23 de ani de experienţă nu au avut un caz în care recuperarea să fie completă şi atât de rapidă", a spus Ovy Teorodorescu, tatăl copilului pentru ABC.

Daunele la nivelul creierului sunt foarte frecvente la persoanele care nu au respirat o perioadă scurtă de timp, pentru că lipsa aerului care să ajungă la creier şi lipsa irigării acestuia pot duce la o viaţă dependentă de aparate.

Familia micuţului afirmă că recuperarea miraculoasă a fiului lor este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care îl puteau visa.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
24 Septembrie, 02:21
Andreea Esca, SFÂŞIATĂ DE DURERE. A MURIT...
Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum trebuie sa ne inchinam corect
STIRI | REALITATEA.NET
24 Septembrie, 01:00
ecuisine.ro
Cartofi la cuptor cu usturoi
STIRI | REALITATEA.NET
23 Septembrie, 14:45
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
Cosmopolitan.ro
Ecuisine.ro
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET