Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

CONDIŢII EURO PENTRU CREŞTEREA PORCULUI

Acordul vecinilor, necesar pentru creşterea animalelor

Ţăranii care vor să crească în gospodărie între patru şi 20 de porci vor fi obligaţi să ceară aprobare de la vecini pentru a desfăşura această activitate. Condiţia se regăseşte într-un proiect elaborat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară (ANSV).

Potrivit proiectului, curţile în care sunt crescuţi cel mult trei porci vor fi denumite gospodării de subzistenţă, iar carnea provenită de la animale va fi destinată consumului propriu. Gospodăriile în care vor fi între patru şi 20 de porci vor fi numite gospodării de interes local, motiv pentru care pe lângă avizul primăriei, va fi nevoie şi de acordul vecinilor pentru creşterea animalelor.

"Vom cere acordul vecinilor, pentru că dacă gardul este amplasat la 50 de metri de casa de locuit a proprietarului, dar numai la doi metri de vecin, mi se pare firesc ca acest om să fie înştiinţat şi să îşi dea acordul", a declarat Marian Avram, preşedinte ANSV.

Crescătoriile cu 21 până la 100 de porcine vor purta numele de microferme şi vor fi obligate să respecte condiţiile de biosecuritate. Conform proiectului ANSV, acestea vor putea să comercializeze produsele doar în interiorul judeţului în care sunt amplasate. Crescătoriile cu peste 100 de porcine vor fi considerate ferme comerciale şi trebuie să respecte condiţiiile de biosecuritate impuse de autoritatea veterinară.

Proiectul este deja pe masa Guvernului şi urmează să fie aprobat până la sfârşitul acestei luni.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
24 Septembrie, 02:21
Andreea Esca, SFÂŞIATĂ DE DURERE. A MURIT...
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum trebuie sa ne inchinam corect
STIRI | REALITATEA.NET
24 Septembrie, 01:00
ecuisine.ro
Cartofi la cuptor cu usturoi
STIRI | REALITATEA.NET
23 Septembrie, 14:45
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET