TITULARIZARE 2013: Concursul va avea loc la data de 30 iulie. CALENDAR şi PROCEDURI

Concursul de TITULARIZARE va avea loc la data de 30 iulie. CALENDAR şi PROCEDURI / Foto: ziaruldevrancea.ro
Concursul de TITULARIZARE va avea loc la data de 30 iulie. CALENDAR şi PROCEDURI / Foto: ziaruldevrancea.ro

TITULARIZARE 2013: Proba scrisă a concursului de titularizare din acest an va avea loc la data de 30 iulie, potrivit calendarului mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014 care a fost aprobat de Ministerul Educaţiei.

TITULARIZARE 2013: Publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice sau catedrele vacante ori rezervate pentru concurs, a centrelor de concurs şi a graficului de desfăşurare a probelor la unităţile de învăţământ şi la inspectoratele şcolare va avea loc la data de 4 aprilie. Înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concurs, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2013, va avea loc în perioada 5-15 aprilie la secretariatul unităţii de învăţământ sau al centrului care organizează concurs.
 
Afişarea listei candidaţilor înscrişi şi a graficului privind susţinerea probelor practice sau orale şi a inspecţiilor la clasă este programată pentru data de 3 mai. Între 6 mai şi 6 iunie vor avea loc organizarea şi desfăşurarea probelor practice sau orale şi a inspecţiilor speciale la clasă.

Desfăşurarea probei scrise va avea loc la 30 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate la 5 august. Înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se vor face în perioada 5-6 august, iar rezultatele finale vor fi anunţate la 8 august.

Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidaţii care au obţinut cel puţin media 7,00 pentru posturi pe durată nedeterminată, va începe în data de 9 august. A doua etapă de repartizare, la care vor participa candidaţii care au obţinut cel puţin media 5,00 pentru posturi pe durată determinată, va începe în 14 august.

Potrivit metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţămntul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014, coordonarea metodologică a concursului pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor declarate vacante ori rezervate în învăţământul preuniversitar de stat şi particular este asigurată de Ministerul Educaţiei.

Concursul se organizează prin asocierea temporară a unităţilor de învăţământ la nivel judeţean şi constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă scrisă din didactica specialităţii, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei. Nota obţinută la proba practică în profilul postului sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului are o pondere de 25% în media de repartizare.

Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială în profilul postului la clasă sau la proba practică în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice sau catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Probele scrise se susţin pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială în profilul postului.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ANDY
07 May 23:25
TITULARIZAREA???CEA MAI MARE BATAIE DE JOC....SE TITULARIZEAZA DOAR CEI CARE DAU BANI,CA SA OBTINA UN POST!VAI DE CAPUL NOSTRU,ROMANIA...DE RASUL LUMII.IMI ESTE RUSINE DE TOT CEEA CE SE INTAMPLA IN JURUL NOSTRU.
Răspunde
0 0
Nicoleta
04 May 16:48
Nu mai dati informatii eronate. Depunerea dosarelor se face in perioada 8-17 Mai in niciun caz in perioada mentionata de voi. Va mai laudati ca sunteti buni si aveti rating...cum sa fiti buni daca dati informatii eronate? Inainte sa postati ceva informati-va bine si la inspectoarate nu postati de capul vostru... Vai de voi...
Răspunde
0 0
tina
16 Apr 17:42
cum adica inscrierile se fac intre 5-15 aprilie chiar si ptr absolventii promotiei 2013????? am sunat la inspectorat si mi-au spus ca se fac intre 8-15 mai! chiar ne-ati speriat! aveti mare grija la ce informatii transmiteti!
Răspunde
1 0
Supernam
24 Jan 08:55
Bai Horia...n-ai tu scoala cat am eu vacantza!
Problema e urmatoarea: sunt un parinte ca alti j-de mii cu un copil in clasa a v-a. Copilul are 5-6 ore scoala pe zi...temele ii mai iau 3-4 ore pe zi. Eu as vrea sa faca performanta la matematica si la programare (arunca o privire pe programa la TIC), copilul mai face si sport. Cand are timp de toate?...toti parintii om fi tampiti cand spunem ca programa e de tot rahatul?..faceti ceva bai papagalilor!
Răspunde
2 -5
supernam
23 Jan 19:44
fac un apel umanitar..mai am nevoie de 10-20 km de p-la sa le-o dau la niste tovarasi profesori care au senzatia ca ne-am nascut sa invatam 12 ore/ zi nu pentru performanta intr-un domeniu ci pentru o harababura informationala penibila.
Răspunde
4 -1
horia
23 Jan 20:07
3 MAi baiete, mai mergi pe la scoala! Lasa manelele si alte chestii....Invata, in primul rand sa ai putin bun simt! Eu stateam la scoala 6 ore pe zi de luni pana sambata si inca traiesc......Toate cele bune de la un prof'!
1 -1
preotul deceneu
23 Jan 22:11
2 Eu m-am gandit ca ar fi bine sa-ti dai foc, ca tot se poarta acu" incinerarea.
Promit sa aduc niste nitrodiluant si un chibrit! Tu?
Afișează mai multe comentarii
print