Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

COD PORTOCALIU Se închid şcolile în patru judeţe. Peste 2600 la nivel naţional

Cursurile vor fi suspendate, luni, în 2.667 de unităţi de învăţământ, în judeţele Vrancea şi Olt urmând să fie închise toate şcolile, în timp ce în alte 22 de judeţe vor fi închise până la 300 de unităţi, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. UPDATE Toate cele 200 şcoli din mediul rural din judeţul Iaşi vor fi de asemenea închise luni şi marţi.

 

Viscolul şi zăpada închid şcolile
Viscolul şi zăpada închid şcolile / FOTO: REALITATEA.NET

Codul Galben prognozat de meteorologi expiră duminică, la orele 18, şi va fi înlocuit de o avertizare de Cod Portocaliu în Bucureşti şi alte 19 judeţe anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie, avertizare valabilă până miercuri dimineaţă.

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată  duminică, 5 februarie 2012, ora 19.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, se preconizează ca luni, 6 februarie, să funcţioneze toate școlile din 16 judeţe. În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, în timp ce alte 14 judeţe înregistrează mai mult de 10 unităţi de învăţământ.

În judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa inspectoratele şcolare județene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ. În județul Buzău, vor fi închise toate unitățile de învățământ în afara grădinițelor și școlilor generale din municipiul Buzău. În judeţul Calaraşi, vor funcţiona şcolile din Călăraşi, Lehliu Gară, Olteniţa, Fundulea, Budeşti. În judeţele Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural. La nivel naţional, se preconizează închiderea a 2.667 de unităţi de învăţământ.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectorilor şcolari generali să ia toate măsurile care se impun pentru siguranţa şi confortul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum te influenteaza schimbarea sezonului
STIRI | REALITATEA.NET
02 Octombrie, 17:55
ecuisine.ro
Cum sa prepari dressingul pentru salata
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 18:14
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET