Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

CLASA PREGĂTITOARE. Ce acte sunt necesare înscrierii. VEZI calendarul şi metodologia

Clasa pregătitoare a dat peste cap sistemul educaţional. Părinții care vor să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare sau în clasa I trebuie să completeze o cerere-tip la secretariatul școlii.

Părinţii trebuie să depună o cerere tip.
Părinţii trebuie să depună o cerere tip. / FOTO: http://www.isjarad.ro

Clasa pregătitoare pune părinţii pe drumuri. Părintele trebuie să depună o copie a actului de identitate şi o copie a certificatului de naştere al copilului.
În cazul în care părintele vrea să-şi înscrie copilul la altă unitate de învăţământ decât cea de care aparţine, trebuie să depună şi documente care atestă îndeplinirea criteriilor de departajare.

Pentru înscrierea în clasa pregătitoare părinţii trebuie să depună o cerere tip, pe care o primesc de la secretariat,  cerere scrisă pentru înscrierea la clasa pregătitoare sau clasa I,  certificatul de naștere al copilului, copie xerox în două exemplare,  cartea de identitate a ambilor părinţi,  copie în 2 exemplare, adeverință medicală cu avizul "Apt pentru școală" de la medicul de familie în original, adeverință de la grădiniță cu confirmarea ca "frecventează grupa mare, pregătitoare", pentru clasa I, iar fişa medicală se va preda la şcoală după ce va fi eliberată de grădiniță.

Clasa pregătitoare, criterile de departajare


Părinţii nu îşi pot înscrie copilul la două scoli în acelaşi timp, pentru că software-ul folosit nu va permite acest lucru. În cazul în care un părinte şi-a înscris copilul la o şcoală bine cotată, dar care nu face parte din circumscripţie, şi nu a fost acceptat, îl poate înscrie la şcoala de circumscripţie, într-o a treia etapă. În cazul în care numărul copiilor înscrişi îl depășește pe cel al locurilor disponibile, se aplică criterii de departajare în ordinea în care sunt enumerate în continuare:
-  certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
-  document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi sau provine de la o casă de copii;
-  document care dovedeşte că este orfan de un părinte sau provine dintr-o familie monoparentală;
-  document care dovedeşte că unul dintre părinţi este cadru didactic/cadru didactic auxiliar/ angajat în învăţământ;
-  dacă copilul are un frate/ o soră, înmatriculat/ă  în unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea.

În cazul în care şi după aplicarea acestor criterii mai sunt locuri libere, fiecare şcoală va recurge la un set de criterii proprii. Printre acestea se numără şi distanţa dintre locul de muncă al părinţilor sau domiciliul bunicilor şi şcoala care nu se află în circumscripţie.Download
Metodologia de înscriere
Calendarul înscrierilor
Anexa metodologie

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 22:10
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET