Cine a îmbătrânit mai frumos: Loredana Groza sau Mădălina Manole?

Loredana Groza şi Mădălina Manole
Loredana Groza şi Mădălina Manole / FOTO: aprop.ro/curierulnational.ro

În anii '90, Loredana Groza şi Mădălina Manole erau "cap de afiş" în preferinţele românilor care obişnuiau să-şi petreacă vacanţele pe litoral. Cine crezi că a îmbătrânit mai frumos "Madonna României" sau "Fata cu părul de foc"?

Încă de la debutul său în muzică, la Festivalul de muzică de la Mamaia, Loredana Groza a fost un personaj controversat. În 1986, s-a înscris în concurs deşi nu împlinise încă 16 ani şi a plecat acasă cu trofeul. Un an mai târziu a urcat din nou pe scena de la Mamaia, afişează un ruj de buze de o culoare stridentă "nedemnă pentru nişte tinere comuniste", motiv pentru care i se interzice să mai apară la postul naţional de televiziune până după '89.

După Revoluţie pleacă în Italia unde se face remarcată şi este invitată să cânte la mai multe televiziuni italiene. Timp de trei ani susţine peste 100 de concerte în Italia şi colaborează cu Rita Pavone şi Tedi Reno. La revenirea în ţară, începe să lucreze cu Marian Ionescu, cu care şi trăieşte o poveste de dragoste.  În aceeaşi perioadă, Loredana îşi face debutul ca actriţă în filmul "A doua cădere a Constantinopolului", urmărit de nu mai puţin de 1,5 milioane spectatori, reprezentând un record de încasări în România.  Urmează apoi, un alt proiect cinematografic "Paradisul în direct", unde joacă alături de George Mihăiţă, Tamara Buciuceanu – Botez. Colaborarea cu Direcţia 5 se încheie în 1998, după trei albume lansate "Atitudine", "Născută toamna" şi "Tomilio" şi sute de concerte.

Speculaţiile nu întârzie să apară după ce Loredana se îndrăgosteşte de Andrei Boncea în 1998 şi semnează contractul cu MediaPro. La scurt timp după ce l-a cunoscut pe Boncea, Loredana se căsătoreşte cu el şi rămâne însărcinată. Într-un interviu, artista spunea că întotdeauna a visat să aibă o fetiţă.

La 30 de ani, Loredana şochează din nou, după ce se dezbracă în faţa aparatului de fotografiat pentru revista Playboy, care s-a vândut în peste 150.000 de exemplare.

Pe lângă schimbările din viaţa personală, au intervenit foarte multe în viaţa profesională: mai multe albume, videoclipuri, emisiuni TV, roluri în filme şi telenovele.

Anul trecut, Loredana a lansat "Sexting" în care vorbeşte despre oameni mari, dragoste, sex, modă, viaţă mondenă şi bărbaţi. Deşi are aproape 40 de ani, Loredana se simte foarte bine în pielea ei şi se gândeşte să devină mamă pentru a doua oară.

 

De-a lungul timpului, presa de scandal şi gura lumii nu au fost prea blânde nici cu Mădălina Manole, "fata cu părul de foc" a României. Şi-a făcut debutul în muzică la vârsta de 15 ani, însă a devenit cu adevărat celebră după ce a început colaborarea cu compozitorul Serban Georgescu. Albumul "Fată dragă" din 1991 îi aduce cântăreţei două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi, performanţă semnalata şi de revista "Billboard". Vocea Mădălinei Manole este apreciată şi în străinătate, iar Revista 7 Extra o apreciază drept Patricia Kaas a României. În afară de muzică pop, artista cântă şi muzică populară şi lansează un album unde se regăsesc piese de la Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ileana Sărăroiu, Lucreţia Ciobanu, Mioara Velicu.

Gurile rele s-au grăbit să o acuze pe artistă că s-a folosit de relaţia cu Şerban Georgescu pentru a deveni celebră. Interpreta a avut şi un răspuns pentru cei care nu credeau în povestea lor de dragoste: a consimţit să fie soţia cunoscutului compozitor, mai mare decât ea cu 18 ani, deoarece era îndrăgostită şi subjugată de calitaţile fizice ale acestuia.În timpul mariajului, cântăreaţa şi compozitorul au încercat de mai multe ori să aibă copii, însă fără succes.  Căsnicia celor doi s-a încheiat după 15 ani, la fel şi colaborarea profesională.

În 2009, Mădălina Manole a devenit mamă, iar în luna octombrie a aceluiaşi an s-a căsătorit cu Mircea Petru, tatăl copilului ei. Deşi de ani buni, Mădălina Manole, în vârstă de 42 de ani, a intrat într-un con de umbră, artista are planuri mari pentru 2010: vrea să revină în forţă pe piaţa muzicală cu un album la care a lucrat doi ani şi care va conţine 10 piese de dragoste.

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print