Cercetătorul care a prezis cutremurul din 77: "România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic"

Profesorul spune că România va fi lovită de un cutremur mare în 2013
Profesorul spune că România va fi lovită de un cutremur mare în 2013 / FOTO: http://www.viata-libera.ro/

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea "J.W. Goethe", din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter. 

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea "J.W. Goethe", din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter, scrie viata-libera.ro.

"Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013", a spus profesorul.

Mărmureanu: În acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de intensitate mică, sub 7 grade


Anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, declara în luna ianuarie directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu. Potrivit lui Mărmureanu, în acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de mică intensitate, respectiv sub 7grade pe scara Richter.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul încă să discutăm despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricând, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricând, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanţă asupra României. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an", a declarat, joi, pentru Mediafax, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
dorin
15 oct 23:29
Am si eu pe tel.un pr.instalat alerte cutremure apk si al naibii program " simte" in toata lumea de la 1 grad dar in Romania nu a afisat nici ala de 5.5.
Răspunde
2 0
un seismolog
07 oct 16:11
Domnul profesor Purcaru s-a consultat si cu renumita prezicatoare Carmen Harra sau a facut previziunea din capul dumnealui ?
Răspunde
2 0
Nelu Roman
07 oct 15:06
Si daca nu va fi nici un cutremur pana la, sa zicem, jumatatea anului viitor (deh, marja de eroare), domnul asta este dispus sa stea vreo 10 ani ca sa-l frece pe spate pe Becali si pe Voiculescu la mititica, pentru creare de panica?
Răspunde
4 0
Adrian Nic
07 oct 07:30
Toti apareti acum dupa cutremur. Da ziceti inainte. Toti cutremurologii astia sunt cam idioti. Pai trece 2013 si nu a fost cutremur mare. Parca sunteti mama omida. Da aia poate le mai nimereste.
Răspunde
2 0
George
07 oct 02:09
MINCIUNI, sa se bage in seama aiurea...
Răspunde
1 -1
Emanoil Constantin Untu
07 oct 00:13
-www.energyreport.ro,cititi la sectiunea,,PETROL SI GAZE"!
-www.youtube.com/watc?v=P7LAVb2xsvg o sa vedeti care cauza cutremurelor!
Răspunde
7 0
nelutiu
06 oct 20:42
Domnul profesor dacă tot s-a integrat într-o instituţie germană de un standard mondial ar trebiu să dea declaraţii explicite despre cutremurul comunismului din România deoarece nici după două decenii şi jumătate nu are victime printre securisto-comunişti ci doar printre noi cetăţenii de rând.
Răspunde
4 -3
DAC
06 oct 16:27
Io sunt credencialos! Hiera si cazu' n-ati vazu' cati de harapi isi facura vile?
Răspunde
3 -10
gogu
06 oct 12:48
Foarte interesant. Pentru cei care il inteleg. Si nu judeca doar dintr-o directie. Orice situatie trebuie vazuta in ansamblu, daca vrem sa o analizam (cat de cat) corect. Este greu sa vedem adevarul. Pentru unii este greu sa creada ca exista si ceva care nu se poate vedea. Energia electrica nu o vedem. Dar cine atinge firele care nu sunt izolate si au curent in ele, se convinge pe propria piele ca exista ceva nevazut. Asa ca… aviz necrediciosilor. * Pentru credinciosi exista alta problema… Ei sunt atat de ocupati sa se certe intre ei pentru anumite diferente si interpretari care au dus la formarea mai multor secte, incat nu mai observa esentialul. Adica ceea ce au toti in comun, acelasi dusman, adevaratul dusman al tuturor. Chiar in biblie scrie ca “trebuie sa luptam impotriva duhurilor rele, nu impotriva oamenilor”. Si “credinta fara actiune este moarta”, adica egala cu zero (sau ca o frectie facuta unui picior de lemn). Chiar biblia confirma anumite chestii. Este scris ca: 1) boss-ul acestei lumi este diavolul. 2) al vostru tata este… diavolul. (deci rugaciunea `tata` nostru` …??? Asta era valabila pentru apostoli , plus pentru cei care au primit Duhul Sfant. Este valabila pentru cei care au primit Duhul Sfant de la Dumnezeu) . 3) trebuie sa luptam contra unor duhuri rele , nu contra materiei (a oamenilor). Prostimea… doarme. Cum sa `luptam`? Simplu. Cere ajutor de la Dumnezeu , cere dreptatea Lui pentru tine si pentru altii, cere sa ia masuri contra duhurilor rele care ne ataca pe noi si care distrug lumea. DUMNEZEU exista , dar EL este altul, diferit de zei. EL intervine (ajuta) DOAR la cerere, DOAR daca ne rugam. / DUMNEZEULE ADEVARAT care esti, te rog sa ai mila de noi, si pe Satan sa-l traznesti. Si pe toti diavolii lui. Si pe toate duhurile rele. Daca intradevar ne iubesti, pe toti acestia-i traznesti, distrugi, dezintegrezi si pe noi ne eliberezi. Si cureti toata lumea de toata rautatea, dupa mare mila TA. / Cereti si vi se va da. Daca nu cereti, normal ca nu primiti. Va place cum este lumea in care traiti? Poate ca este timpul sa va treziti. Pana nu e prea tarziu.
Răspunde
11 0
Parintele Jelanie
06 oct 17:28
6 Fiule, ia o gura de agheasma de pufoaica si fugi cu cercul !
4 0
Ba daaaa!
06 oct 11:38
Vineeeee !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print