Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Cele mai frumoase şi sălbatice insule din Europa - GALERIE FOTO

Când se vorbeşte despre paradisul pierdut, gândul duce la serialul Lost. Dar în lumea reală există cel puţin 20 de insule necontaminate, departe de aglomeraţie. În plus, aceste insule superbe sunt aproape şi destul de ieftine.

Porquerolles, una dintre cele mai sălbatice insule din Europa / FOTO: chezrenejeanine.net
Porquerolles, una dintre cele mai sălbatice insule din Europa / FOTO: chezrenejeanine.net

În vârful topului celor mai frumoase insule din Europa, se află insula Porquerolles, din Golful Hyeres, din apropierea Coastei de Azur. Aici era refugiul literar al lui Paul Valery şi al lui George Simenon.Maşinile sunt interzise, însă rămân la dispoziţie 60km de poteci pentru a ajunge la plaje, printr-o natură necontaminată de om, rar întâlnită în Mediterană.


Altă insule  superbe sunt Sylt, între Germania şi Danemarca şi arhipelagul Kvarken, care a intrat în patrimoniul mondial UNESCO în 2006 şi care este alcătuit din 7000 de mici insule care aparţin de Finlanda şi de Elveţia. În centrul arhipelagului este un far de 36 de metri înălţime, proiectat de Henry LePaute, un colaborator al lui Gustave Eiffel.Un paradis este şi insula Porto Santo din Portugala,insula Skomer din Marea Britanie, Hamneska din Suedia şi Amorgos, cea mai sălbatică din Ciclade.În topul celor mai frumoase insule europene intră foarte multe insule nordice, printre care Vega din Norvegia, Fano din Danemarca şi Walney din Anglia, în timp ce Scoţia participă şi ea cu două nominalizări, Gigha şi Lismore. Lismore are o frumuseţe demnă de poveştile cu Harry Potter. Are doar 160 de locuitori care vorbesc antica limbă galică, aproximativ 300 de specii de plante şi 130 de specii de păsări.În sudul continentului, cele mai maiestuoase insule sunt Sveti Klement şi Lopud în Croaţia, Ile d'Aix în Franţa, La Graciosa în Canare, Kastellorizo în Grecia şi Procida şi Alicudi în Italia. Alicudi este un univers de 5km pătraţi: un vulcan stins, de 675 metri înălţime şi care se adânceşte brusc pe coastele mării până la 1.500 de metri. Alicudi este o insulă fără străzi şi asfalt, iar locuitorii se plimbă pe spatele măgarilor.


Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
21 Septembrie, 01:07
Avionul lui Dinu Patriciu, CONFISCAT!
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
Cosmopolitan.ro
Ecuisine.ro
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET