Cele mai BUNE imagini de pe MARTE. Cum arată munţii şi "câmpiile" de pe Planeta Roşie

Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity
Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity / FOTO: NASA
Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity Imagini de pe Marte surprinse de roverul Curiosity

Roverul Curiosity a aterizat cu succes pe Marte şi a trimis deja mii de imagini. Folosind galeria pusă la dispoziţie de NASA, REALITATEA.NET le-a ales pe cele mai bune dintre ele.

Roverul Curiosity a ajuns cu bine în craterul marţian Gale, de unde a trimis primele mii de imagini. Misiunea roverului este de a confirma sau infirma teoria vieţii pe Marte, care i-a preocupat pe oamenii de ştiinţă decenii la rând.

Roverul se îndreaptă către munţii marţieni Sharp, pe care i-a surprins în câteva fotografii de ansamblu. În Galeria de mai sus sunt alese cele mai bune poze surprinse de Curiosity până acum. Desigur, spectacolul abia acum începe.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Florin
11 aug 21:36
Observati prima imagine. Exista perspectiva, se vede pina hat, departe, apare si un munte si chiar orizontul lumios in spate. Imaginea seamana cu cele de pe pamint, ca structura, vreau sa zic. Cum se face ca in imaginile de pe luna nu se vedea decit o portiune extrem de mica, doar citeva zeci de metri in jurul modulului, nimic la orizont, nici lumina, nici teren, nici cratere, nimic ? Pe luna nu se vede la distanta, doar la citiva pasi in jurul tau ? Care sa fie explicatia ?
Răspunde
1 0
marte
11 aug 22:06
6 pentru ca luna nu are atmosfera ? deoarece camerele de acum au lentile mai performante si imaginile mai sunt si prcesate digital?
2 -1
Florin
11 aug 22:17
6 @marte Lipsa atmosferei e un avantaj din pdv optic, nu un neajuns. Cit despre lentile, nu acuitatea pozelor o discutam eu, ci perspectiva lipsa in imaginile de pe Luna. Nu se vede nimic in zare, mai precis. Nu din cauza lentilelor proaste, ca s-ar fi vazut o lumina mai difuza, dar s-ar fi vazut ca exista teren si dincolo de cei 10-20 de metri. Cauza e dimensiunea limitata a studioului unde s-a facut filmul si pozele...
0 -1
Spaceman
12 aug 12:05
2 Nu exista dovezi ca omul a ajuns pe Luna,doar multe semne de intrebare in legatura cu aceasta.In martie anul acesta,NASA a publicat o fotografie luata de un satelit orbital lunar de la o distanta de 24 km care surprinde urmele lasate de om pe Luna,insa nu convinge,doar ridica o alta intrebare:de ce ar avea nevoie NASA sa prezinte dovezi ca omul a ajuns pe Luna?Se pare ca ar fi foarte greu ptr americani sa accepte ca o parte din istoria lor s-a scris in studiourile din Hollyood.
Octav Zlatior
0 0
Octav Zlatior
12 aug 13:02
5 Dudi, cum să fie un avantaj lipsa atmosferei?
Atmosfera difuzează lumina astfel încât nu ai nevoie de lumină solară directă ca să vezi ceva, îţi "intră lumina în casă" şi dacă nu-ţi bate soarele direct în geam.
Dacă nu ai atmosferă, zonele de umbră vor fi întuneric total. Deci, dacă nu bătea soarele direct pe munţii din spate, ei nu se văd.
Mai este şi raza de curbură a suprafeţei care dă practic cât de departe e "orizontul"
Şi apoi Marte are cei mai înalţi munţi din sistemul solar. Luna, mai puţin :)

Lămurit?
0 -1
Ovi
11 aug 16:57
Pamintul este centrul Universului. Omul este cununa Creatiei.
Poate odata o sa intelegeti asta.
Răspunde
0 -2
unu
11 aug 09:27
SA le spuna careva ca s-a inventat fotografia color.....
Răspunde
3 0
Dorin
11 aug 03:14
ACOLO, pe marte, sa mearga cocalarii si interlopii români sa-si încerce SUV-urile si masinile grele si scumpe. Ïn Marea Neagra le-au încercat deja!
Răspunde
4 -2
NEAGU MIRCEA
11 aug 00:48
BUCURESTI 11 AUGUST 2012
OBSERV , CA PE PLANETA MARTE , EXISTA MUNTI CU PORTIUNI MAI DESCHISE , SI PORTIUNI , MAI CU UMBRA .
OARE , PORTIUNILE CU UMBRA , SE DATOREAZA , DE LA UMBRA , SAU SUNT DEPUNERI DE PRAFURI DE NISIP , DE CULOARE MAI ROSIATICA , MAI DE DEMULT ?
DACA PE PLANETA MARTE EXISTA PORTIUNI DE MUNTI DE CULOARE MAI DESCHISA , PROBABIL , DUPA PAREREA MEA , ACEI MUNTI DE PE PLANETA MARTE , SUNT DIN CALCAR , DECI SUNT POROSI , INMAGAZINEAZA CALDURA , SI DECI , SUNT MUNTI MAI CALZI ( PROBABIL , PE ACEI MUNTI DE PE PLANETA MARTE EXISTA SI BACTERII , LA SUPRAFATA POROASA A BUCATILOR DE CALCAR ) , SI PROBABIL , SI PLANETA MARTE ESTE O PLANETA CU TEMPERATURA CALDA .
Răspunde
10 -3
sile
10 aug 23:18
Asta in timp ce noi o ardem cu BASE SI PONTA
suntem niste viermi!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print