Cei 9 cai bolnavi de la Letea au fost eutanasiaţi

Cei 9 cai bolnavi de la Letea au fost eutanasiaţi / FOTO: Vier Pfoten
Cei 9 cai bolnavi de la Letea au fost eutanasiaţi / FOTO: Vier Pfoten

Membrii organizaţiei Vier Pfoten România au reuşit să curme suferinţa celor 9 cai cu anemie infecţioasă de la Letea. Caii bolnavi, care au fost ţinuţi o vreme într-o fermă privată din localitatea Urleasca, Brăila, au fost eutanasiaţi şi au scăpat astfel de chinurile la care ar fi putut fi supuşi dacă viaţa lor s-ar fi sfârşit într-un abator, şi nu prin eutanasiere.

“Caii bolnavi au fost eutanasiaţi în locul unde au fost adăpostiţi în urmă cu câteva săptămâni, la Urleasca. Eutanasierea a fost făcută de doi medici veterinari, Florin Mlagiu şi Ovidiu Roşu, sub supravegherea reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare Brăila. Din nefericire, printre caii bolnavi a fost şi mama unui mânz, rămas acum orfan”, a declarat pentru “Green Report” Kuki Barbuceanu, manager de proiect, Vier Pfoten Romania.

Costurile eutanasierii celor 9 cai bolnavi de anemie infecţioasă, cât şi incinerarea lor, care va fi făcută într-un incinerator autorizat din judeţul Brăila, au fost suportate de organizaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten România şi s-au ridicat la aproximativ 9.000 de lei.

Caii sănătoşi rămân în ferma de la Urleasca. Citeşte mai mult pe green-report.ro.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print