Atac de tip phishing la CEC Bank. Banca a blocat 17.000 de carduri. Probleme şi la alte bănci

Nivelul maxim al creditului este de 65.000 lei
Nivelul maxim al creditului este de 65.000 lei / FOTO: wall-street.ro

Aproximativ 17.000 de carduri VISA administrate de CEC Bank au fost blocate de unitatea bancară, din motive de securitate, o parte din clienţi fiind informaţi miercuri în acest sens de reprezentanţii băncii, potrivit NewsIn .

Astfel, CEC Bank a informat, miercuri, o parte din clienţii afectaţi despre această situaţie şi a precizat că informaţiile despre conturi au fost compromise, cel mai probabil prin intermediul internetului, şi a luat din precauţie măsura blocării cardurilor.

Clienţii CEC Bank au fost informaţi că, la nivelul întregii ţări urmează să fie supuse măsurilor suplimentare de securitate aproximativ 17.000 de carduri tip VISA. Pe de altă parte, reprezentanţii CEC au mai anunţat clienţii că nu doar aceştia au fost afectaţi de compromiterea datelor, ci şi ai altor unităţi bancare din România şi din străinătate.

 

Vom reveni cu amănunte

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Marcu Doina
14 dec 22:09
Azi 14.12.2011 m-am dus cu cardul CEC sa platesc la magazin ,si vroiau sa-mi retina cardul.M-am dus la CEC sa verific soldul la bancomat si mi-a luat cardul anuntandu-ma ca nu e valabuil.Alaltaieri am ridicat suma existenta in card ,fara probleme.Cum se poate asa ceva.?Cred ca cineva a dat lovitura si ne poarta pe drumuri.
Răspunde
0 0
Dutzow
03 ian 17:58
4 Data viitoare alege o Banca care e aproape de client asa cum e ING. sti anuntat prin telefon sau SMS de orice chestie. D-aia lucrez cu ei, pentru ca sunt seriosi si aici nu fac reclama. Mai am un riete care avea salariu prin card CEC....nu mai spun ce comisioane imense pentru verificare sold la alte bancomate sau ridicare numerar (ATM-urile CEC sunt exagerat de putine si functioneaza rar....
0 0
Alex
14 dec 14:36
O stire, trunchiat, ciunga, schioapa, oraba.
Sa va moara toaet conturile, cenzori de ziaristi gainari.
Trunchierea adevarului e de partea infractorilor. Sa va stee in gat !
Răspunde
-3 0
cxdds
14 dec 14:22
daca ar fi sa fim paranoici am putea sa ne gandim ca actiunea asta e pusa la punct de un grup bancar strain care e interesat sa achizitioneze CEC si cauta sa obtina un pret cat mai scazut compromitand credibilitatea CEC-ului. noroc ca nu sunt si altii paranoici ca mine.
Răspunde
1 0
dili
14 dec 13:48
voi sunteti chiar idioti. ori nu ati citit comunicatul cec, ori nu ati inteles nimic. tind sa cred varianta 2. de fapt, nu stiu la ce ma asteptam de la voi, la scoala de retarzi nu va invata diferenta dintre phishing si compromitere baza de date.
Răspunde
0 0
...noştri sunt în siguranţă”, se mai arată în comunicatul CEC Bank. De asemenea, potrivit realitatea.net, care citază NewsIn, clienţii CEC Bank au fost informaţi că, la nivelul întregii ţări, urmează să fie supuse măsurilor suplimentare de...
-1 0
...despre cum trebuie incheiate tranzactiile clientilor, pe mine nu ma mira cum si de ce le-a fost fraudata baza de date.Faptul ca CEC a blocat 17.000 de conturi nu e un lucru bun. Dar e un fel de nah asa va trebuie daca nu stiti sa va administrati banca. Si cum vor rezolva asta? Vor chema oamenii...
Afișează mai multe comentarii
print