Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Cea mai mare pensie din România: 8.600 de euro

Deşi este percepută ca fiind ţara în care pensionarii mor de foame şi în care pensia minimă este dintre cele mai mici din UE, România plăteşte o pensie care le bate pe cele din Europa, peste 8.600 de euro. În celelalte ţări europene, diferenţa dintre cea mai mică şi cea mai mare pensie nu este nici pe departe aşa mare, raportul ajungând la 1 la 4.

Prăbuşirea euro-ului ar antrena un dezastru financiar.
Prăbuşirea euro-ului ar antrena un dezastru financiar. / FOTO: gruprc.ro

La fel ca şi în cazul salariilor bugetarilor, unde, înainte de aplicarea legii unitare de salarizare, raportul dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu era de 1 la 70, aceeaşi regulă se aplică şi în cazul pensiilor.

După cum anunţa premierul Emil Boc încercând să justifice necesitatea eliminării pensiilor speciale, cea mai mare pensie din România se plăteşte unui judecător, care primeşte lunar peste 37.000 de lei, adică echivalentul a aproximativ 8.600 de euro, potrivit incont.ro. Pensie pe care o va primi în continuare, deşi pensiile speciale au fost eliminate, pentru că magistraţii au reuşit să-şi salveze la Curtea Constituţională pensiile de serviciu.

Astfel de cazuri vor fi însă din ce în ce mai puţine, având în vedere că începând din luna iulie, toate pensiile speciale, mai puţin ale magistraţilor, vor fi recalculate, iar în unele cazuri diminuările vor ajunge chiar şi la 80%.

În acest context, România va putea fi considerată ca fiind ţara care plăteşte unele dintre cele mai mici pensii din UE, cel puţin în ceea ce priveşte pensia minimă garantată.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET