Ce mesaj le-a transmis politicienilor o tânără "profesoară ciumpalacă"

Profesoara-ciumpalacă crede că politicienii ar trebui să se trezească
Profesoara-ciumpalacă crede că politicienii ar trebui să se trezească / FOTO: http://www.bursa.ro/i

În Piaţa Universităţii, ciumpalacii vin seară de seară convinşi că numai aşa se va schimba ceva. Alături de aceştia, ciumpalacele completează mesajul protestatarilor. Şi mai ales când vorbim despre un tânăr lector universitar, cu un mesaj extrem de articulat pentru clasa politică.

Este vorba de ciumpalaca Oana Băluţă, lector universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării , care recunoaște că vine în fiecare seară în Piaţa Universităţii, scrie Bursa.

"Nu-mi imaginam, cu puţin timp în urmă, că cetăţenii vor ieşi în stradă să-şi apere drepturile şi să lupte pentru democraţie. Dincolo de faptul că o democraţie are nevoie de instituţii şi politici, o democratie, pentru a fi solidă, are nevoie de cetăţeni, de participare. Exact asta se întâmplă acum. Mişcarea din Piaţa Universităţii este o gură de aer proaspăt", a spus Oana Băluţă.

Ce le transmite ciumpalaca politicienilor. Să nu uite că simpli "prestatori de servicii publice de guvernare"!

"Mesajul meu pentru clasa politică din România: să se trezească şi să se reorienteze spre cetăţeni! Acum, prin noul Guvern, s-au schimbat doar persoane, nu agende. Noi ne dorim o schimbare nu de persoane, ci de politici publice. Ne dorim ca educaţia să fie o prioritate, nu doar la nivel de discurs, ci inclusiv la nivel de buget. Mi-aş mai dori ca sănătatea să fie o prioritate. Dincolo de aspectele financiare, vorbim despre statutul pe care îl au medicii şi profesorii", a spus Oana.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?