Ce firme recrutează tineri fără experienţă în această toamnă. VEZI LISTA

Evită discuţiile prea familiare în timpul interviului de angajare, păstrează tonul profesional
Evită discuţiile prea familiare în timpul interviului de angajare, păstrează tonul profesional

Lipsa de experienţă este evitată de majoritatea angajatorilor. Sunt totuşi câteva domenii de activitate în care firmele preferă să recruteze absolvenţi - fie că e vorba de salariile mai mici pe care aceştia le cer, fie că vor să-i crească de la zero.

Potrivit agenţiilor de recrutare, firmele de oursourcing, cele de IT, companiile de consultanţă, inginerie sau firmele producătoare de componente auto sunt primele interesate de absolvenţi în această toamnă.

Cel puţin 900 de posturi sunt disponibile pentru tinerii fără experienţă în acest moment pe site-urile de recrutare, iar numărul oportunităţilor de angajare va creşte, ca în fiecare an, în lunile septembrie şi octombrie, spun specialiştii.

Operatorii de call center care îşi extind activităţile în România sau care intră acum pe piaţa locală găsesc tot mai greu vorbitori de limbi străine. Firmele sunt dispuse să le plătească tinerilor cursuri de limbi străine (mai ales italiană şi spaniolă), însă salariile sunt încă mici în acest domeniu, iar fluctuaţia de personal este foarte mare.

- Companiile de call center cu cele mai multe anunţuri de angajare în prezent (peste 40-50) sunt Genpact (recrutează în Bucureşti şi Cluj-Napoca), Computer Generated Solutions (Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Iaşi), Wipro, Call Point New Europe sau XL World (Iaşi, Oradea).

Firmele din domeniul IT poartă un adevărat război pentru tinerii talentaţi în programare şi software. Companiile fac parteneriate cu universităţile, participă la toate târgurile de joburi din ţară şi încearcă să-i atragă pe IT-iştii buni încă din studenţie.

- Nume mari din industria IT la nivel internaţional îşi dispută piaţa talentelor locale: Microsoft caută studenţi sau proaspăt absolvenţi nu doar în Bucureşti, ci şi în Timişoara, Braşov sau Cluj-Napoca (vezi ofertele aici); Oracle e într-un proces masiv de angajare (vezi toate ofertele aici), de asemenea IBM, Google, Dell sau Intel.

Dintre producătorii auto, nemţii de la Continental au cele mai multe oferte pentru inginerii începători. Dintre sutele de posturi vacante în prezent în Iaşi, Timişoara, Sibiu, câteva zeci se adresează absolvenţilor. Producătorul german a anunţat că va recruta anul acesta peste 1.500 de tineri absolvenţi la nivel global, iar angajările de juniori vizează şi unităţile de producţie din România.

"Aşteptăm de la studenţi şi absolvenţi motivare, pregătire tehnică temeinică, interes pentru industria în care vor lucra şi spirit de echipă", spune coordonatorul HR al firmei germane. Vezi joburile la Continental aici.

Dintre firmele de consultanţă, cei mai activi angajatori la intrarea în toamnă sunt Accenture (vezi posturile aici), PwC, Deloitte şi KPMG.

VEZI şi articolul Ce criterii de selecţie au firmele care angajează proaspăt absolvenţi.

 

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print